4 Şubat 2014

Trend: Etek Pantolon


Etek pantolonlar geri dönüyor! Geçen yıl gelişlerinin sinyallerini vermeye başlayan etek pantolonlar, 2014 ilkbahar/yaz sezonu ile resmen geri dönüyor. Hatta bu öyle bir geri dönüş ki, 2014-2015 sonbahar/kış sezonunda da yer alacağını şimdiden söylemek zor değil... Boyları genellikle dizin aşağısında olan bu eteklerin kısa olanlarına Skort deniyor. Zaten, Skort'ların oldukça popüler olduğu sezonları yaşadık. Şimdi paçaların boyları uzuyor ve etek pantolon sezonun en dikkat çekici trendleri arasında yer alıyor...



Aslında ilk olarak erkeklerin giydiği, kısa paçalı rahat pantolonlar olarak anılan pantolon etekler (Culottes), 1800'lü yıllarda kadınlar tarafından keşfedilmiş. Etekle ata binerken zorlanan kadınlar, pantolon etekleri ata binerken giymeye başlamış. 1900'lerde ise etek pantolonlar kadın modasına resmen giriş yapmış. Fiziksel aktivite olmadan, etekten ayırt etmenin zor olduğu etek-pantolonlar önümüzdeki yaz ve kış modasında ilgi görecek, bol bol giyilecek bir parça olacağa benzer. Siz ne dersiniz?

 Fotoğraflar: Pinterest ve Harper's Bazaar

7 yorum:

  1. ben vikicimin (Vıctoria Beckham) üzerinde görünce aa bendede var aynısı demiştim ama moda olduğu için değil beğendiğim için diktirmiştim kendime geçen yaz demekki bu yazda giyicemm ne şanslıyımm :)________

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Süpermiş. Viki'de güzel taşıyordu etek pantolonu (:

      Sil
  2. 1990 lı yılların başındada modaydı o zamanlarda çok severdim.yine çıkarsa yine keyifle giyeceğimi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Yelda Aynen, bana da nostaljik geliyor bu parça... Özellikle yazlık versiyonları benim de favorim...

      Sil
  3. Bana kalirsa zorlama bir parca, gorsellerde cok basarili uygulanmis ancak hem mukemmel bir fizik hem mukemmel bir kombin yetenegi gerektiriyor bunlardan biri biraz eksik olsun sonuclar facia olabilir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @İpek Zorlama olduğuna pek katılmıyorum ama kombinleme konusunda çok haklısın. Bence biraz midi eteğe benziyor, midi eteği iyi taşıyan biri pantolon eteği de iyi taşır diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Dizin biraz aşağısında olanlar bana daha güzel geldi ^.^

    YanıtlaSil