8 Ağustos 2015

Eski Jean pantolonları yenilemenin yolları


Gardırobunuzda uzun süredir giymediğiniz Jean pantolonlarınızın olduğuna eminim. Eğer bu pantolonları başkasına vermek gibi bir niyetiniz de yoksa, farklı yollarla yeni bir görünüm kazandırıp tekrar giyebilirsiniz. Yenilenmiş ve farklı bir havaya bürünmüş Jean pantolonunuzu bizzat kendi ellerinizle yenilediğiniz için, seve seve giyeceksiniz. O halde, eski jean pantolonları yenilemenin farklı yollarına göz atalım mı?


Ağartın

Ombre modasını seviyorsanız ağartma işlemini de seveceksiniz. Yapacağınız işlem çok basit. Pantolonunuzu renginin beyaz olmasını istediğiniz noktadan itibaren çamaşır suyuyla buluşturmak! Klasik olarak dizden altı ve ya daha yukarıdan deneyebilirsiniz. Farklı bir hava için sadece bel kısmını ağartmayı da deneyebilirsiniz. Bu yöntemi kot şortlarınızda da uygulayabilirsiniz.



Batik yapın

Kot pantolonu önce bir kova suda iyice ıslatın. Sonra çok ince olmayan bir ip ya da lastikle gelişi güzel olarak paçaları ve gövdesi etrafında dolayarak, bağlayın. Bunu yaparken batik görünümü vermek istediğimiz için aralarda boşluklar olmasına dikkat edin. Bir kova suya yarım şişe kadar çamaşır suyu ilave edin ve ellerinize eldiven giyerek pantolonu suya bastırın. İstediğiniz tona göre 1-2 saat bekleyin.


Zımbalayın

Kot pantolonları zımbayla buluşturmak en çok görülen DIY projelerinden biri... Bunun için beğendiğiniz modellerde zımbalardan edinin ve pantolonunuzun istediğiniz yerlerine dikin. Paça kısmını ya da cep bölgelerini zımbalayabilirsiniz.

Yırtın
Yırtık Jean artık modanın ötesinde bir parça... Öylece bir köşeye atılmış Jean pantolonunuza asi bir şıklık vermek için istediğiniz gibi yırtıklar oluşturabilirsiniz. Kotunuzu yırtarken jilet ya da makas kullanabilirsiniz.


Yamalayın

Tam tersi yırtık Jean'ininizden sıkılmış olabilirsiniz. O halde yırtıklara değişik kot ya da kumaş parçalarından yamalar ya da armalar dikebilirsiniz. Son yıllarda çok moda olan yama detayı, kot pantolonunuzu bambaşka bir havaya sokacak.

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM
 
 

3 yorum:

  1. Fikirlerinizi değerlendiriceğime emin olabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  2. eskileri yenilemek yenisini almaktan çok daha keyifli hepsi harika fikirler tam benlik :)

    YanıtlaSil