30 Eylül 2016

Göz Altı Morlukları Nasıl Geçer ?


Hem kadınlarda hem de erkeklerde  son dönemlerde oldukça yaygın bir problem haline gelen göz altı morluğu problemleri, bazı dış etkenli kaynakların etkisiyle oluşabildiği gibi genetik olarak kişin ailesinden kendisine de kalıtsal olarak geçebilmektedir. Göz altı morlukları normal şartlarda bireyin gözlerinin altında bir anda oluşuyorsa bunun en bilindik sebebi uzun saatler boyunca uykusuz kalıp vücudun yorgun düşmesi ve metabolizmanın da var olan yorgunluğunu bir şekilde göz altlarının morarmasıyla belli edebilmesidir.

Hem kendi göz altlarımızda, hem çevremizdeki yakınlarımızın göz altlarında hem de günlük yaşantımızda çevremizde görebileceğimiz insanlarda sık sık rastlamamızın olası olduğu göz altı morlukları problemleri, sıklıkla yorgunluktan ve uykusuzluktan olsa da; oluşmasına ortam sağlayacak farklı durumların da bulunduğunu göz ardı etmemek gerekmektedir.

Bu şartların iyice araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması, morlukların giderilebilmesi için doğal bitkisel yöntemlerin araştırılarak uygulanması ve vücudu mümkün odlukça yorgun bırakmamak, uykusuz kalmamak yeterli olacaktır. Bu probleme yardımcı olacak pek çok bakım kürü ve doğal içerikler sayesinde morluklardan acısız bir şekilde kurtulmak üstelik de göz altlarına bir nevi doğal bakım yapmak  mümkün olmaktadır.

Göz altı morluklarını tetikleyici faktörler

Güneş ışınlarının etkisi : Bireyin çok fazla güneş ışınına maruz kalacağı ortamlarda açık havada bulunması, o bireyin metabolizmasında aşırı miktarda melanin salgılanmasına ve böylelikle  bu fazladan üretilen melaninin göz altındaki derinin rengini yavaş yavaş mor renge dönüştürdüğü söylenebilmektedir. Güneşin göz altına olan morlaştırıcı etkisini önlemek adına güneşli ortamlara mutlaka güneş gözlüğüyle çıkmak gerekmektedir.

Yaşlanmanın etkisi :
Hem kadınlarda hem erkeklerde yaş ilerledikçe göz altındaki deriler hem sarkmaya hem de fazlasıyla hassaslaşarak en ufak etkide morarmaya meyilli olmaktadır. Bu meyillin ana sebebi de ilerleyen yaşlarda vücutta kolajen üretiminin azalmasıyla birlikte göz altlarında çökmelerin yaşanması ve renk değişimlerinin oluşmasıdır.

Dengesiz beslenme sonrası vitamin eksikliği : Bir bireyin yetersiz beslenmesi neticesinde B,K, E ve C vitaminleri açısından metabolizmasında ciddi eksiklikler yaşanmaktadır. Bu vitaminlerin eksiklikleri çoğu sağlık durumunu etkilediği gibi aynı zamanda göz altlarında morluk oluşması için de etken bir faktör olmaktadır.

Yüzdeki kemik yapılanması : Kafatasının iskelet yapısında göz altlarının olduğu bölümde daha bir çukurlaşma olan bireylerde gölgelenme yaşanır ve normal şartlarda ışığın ve gölgenin görüşümüzü yanıltması neticesiyle bu tip kemik yapısına sahip olan bireylerin göz altlarını daha koyu renklerde görüyor olma ihtimalimiz mümkündür.

Alerjik reaksiyonlar : İş ortamında ya da ev ortamında vücudun belli basil şeylere alerjisinin olması, kozmetik ürünlere olan alerji biçimleri ya da yiyeceklerin bazılarına olan alerjiler ortaya çıktıklarında, vücutta göz altındaki damarlar da dahil olmak üzere genişlemeye başlayarak göz altında belirgin morlukların oluşmasına sebep olmaktadırlar.


Göz altı morluklarına doğal müdahale nasıl yapılır?

Göz altındaki morlukların yok edilebilmesi adına uygulanabilecek en etkili tedavi yöntemi, doğal bitkilerle yapılacak bir takım uygulamalar ve yine aynı ürünlerle yapılacak doğal maskelerdir. Böylelikle hem bu bitkisel ürünlerin doğal etkilerinden faydalanmak hem de göz altı morluklarından sağlıklı bir şekilde kurtulmak mümkün olmaktadır.

Göz altı morlukların ortadan kaldırmak adına (genetik etkiden dolayı oluşan morluklar hariç) yapılacak başlıca formüller şunlardır;

Salatalık ya da patates kompresi : Göz altı morluklarında en etkili sebzeler olan salatalık ve patates, bu etkilerinin ortaya çıkması için göz altlarına dilimlenerek konulmaktadır. Daha da etkili bir sonuç için aynı malzemelerin suyunu çıkartarak makyaj pamuğuyla gözlerinizin altında bekletmeniz mümkündür.

Limon yağlı ve badem yağlı maske : Bu maskenin oluşumu için yarım seviyede çay kaşığındaki limon suyunu ve bir çay kaşığı miktarında olan badem yağını karıştırarak gözlerinizin altına sürmeniz yeterli olacaktır. 10 dakika boyunca bu malzemeleri göz altlarında beklettikten sonra bol suyla durulamanız kafidir.

Çayla yapılacak kompres : Yeşil çay ya da siyah çayla tercihe gore yapılabilecek bu uygulama, morlukların yok edilmesi adına yapılabilecek en etkili uygulamalardan bir tanesi görevindedir. Elinizdeki siyah çay poşetini ya da yeşil çay poşetini sıcak suda demini alana kadar beklettikten sonra, soğuyan poşeti göz altlarınıza koymanız yeterlidir.


Kaynak: www.cilt.net/goz-alti-morluklari-nasil-gecer/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder