4 Kasım 2018

Nikah Elbisesi Modelleri ve Fiyatları Hakkında Aradığınız Her Şey


Hayatın en önemli ve en güzel, özellikle en mutlu günlerinden birisi de elbette nikah günleridir. Birbirini seven iki insanın artık ömür boyu, hastalıkta, sağlıkta ve her iyi ve kötü günde beraber olacağı bu gün, herkes için büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle bakımlı olmak, güzel görünmek ve güzel bir konsept yapmak da en az gün kadar önemli ve anlamlıdır. Özellikle de gelin adaylarının giymesi gereken elbiseler son derece konsepte uygun olmalıdır. Nikahı sembolleştiren bir elbise tercih edilmelidir. Şık olduğu kadar rahat da olmalıdır ve tam olarak bedene uygun tercih edilmelidir. Renginin ise açık renk olması nikah elbisesi seçerken en fazla dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Nikah elbisesi seçerken hem rahat olması hem şık olması hem de konsepte uygun olması en başta gelen durumlar arasında yer alıyor.



Nikah Elbisesi Fiyatları

  Nikahta giymek için alınan elbiseler eğer hem rahat bir model hem de şık bir model olarak tercih edilirse, başka özel gün ve gecelerde de giyimi uygun olabilir. Bu nedenle de çok daha fazla masraf yapmadan birden fazla kez bu elbiseyi başka alanlarda da kullanma fırsatını yakalamış olabilirsiniz. Genellikle belli fiyat aralıklarında yer alan elbiseler, modellerine göre, uzunluklarına göre, açık ya da tesettüre uygun modeller olmasına göre ayrıma gösterebilir. Üzerlerinde kullanılan desenlere göre, elbisede kullanılan kumaşa göre ve yapılacak olan konsepte göre de elbiselerin fiyatlarında azalma ya da artış gözlemlenebilir. Nikah elbise fiyatları genellikle işlemelerine göre farklı fiyatlara sahip olurlar. Sade olanlar daha uygun fiyatlarla satın alınırken, daha fazla işlemeye sahip olan ve ağır bir görünüme sahip olan modeller ise daha pahalı olabiliyor.
  • 119 tl ile 1499 tl arasında değişen fiyatlara sahip
  • Ortalama fiyatları ise 229 tl ile 599 tl arasındadır.
   

Nikah Elbiseleri İçin Öneriler


1)Dantelli Nikah Elbisesi Modelleri

Pek çok farklı işlemeye sahip olabilen elbise modellerinde, kadınların en fazla tercih ettiği modeller arasında ise dantelli modeller yer alıyor. Dantel geçmişten günümüze hem Türk kültüründe hem de yabancı kültürlerde, elbise üzerilerinde işleme olarak tercih diliyor. Modası hiçbir zaman geçmeyen ve her zaman şıklığı göz önüne seren danteller, nikâh için seçilen elbise modellerinde de yerini almaya devam ediyor. Bu nedenle kadınların en çok tercih ettiği işlemeler arasında yer almaya da devam ediyor. En çok beğenilen ve tercih edilen dantelli nikah elbiseleri sayesinde, bu günün anlam ve önemi de daha güzel ve şık bir şekilde ortaya çıkmış oluyor. Bu elbise tarzları danteller ile süslendiği zaman, modelini daha fazla göz önüne çıkarıyor ve şıklığı ile göz kamaştırmaya devam ediyor.

2)Beyaz Nikah Elbiseleri 2019-2020

2019 ve 2020 nikâh sezonlarına damga vuran beyaz elbiseler de, oldukça şık ve rahat kullanımları ile karşınıza çıkmaya devam ediyor. Gelecek sezonda da sık sık karşılaşacağınız bir model olan beyaz elbiseler, saflığı ve duruluğu da bu özel ve anlamlı günde ortaya seriyor. Hem daha sade hem daha şık ve günün anlamına uygun konsept yapmak isteyen gelin adaylarının ilk tercihi bu sezonda ve önümüzdeki sezonda beyaz renk tercihinden yana oluyor. Beyazın kırık tonları, tam keskin tonları ya da fildişine benzer tonları elbiselerde daha fazla ortaya çıkıyor. Beyaz nikah elbiseleri en çok tercih edilen modeller arasındadır. Çünkü,
  • Nikâh denildiğinde akla duruluk ve saflık gelir ve beyaz renk bunu temsil eder.
  • Gelinlerin, gelinlik tercih etmek yerine beyaz nikah elbiseleri tercih etmesi daha uygundur.
  • Gelinlerin hem makyajını dilediği renkte yapabilmesi hem de ayakkabı ve çantayı dilediği renkte rahatlıkla kullanabilmesi adına beyaz elbise her zaman ilk tercihler arasındadır.
  • Gelinin, gelin olduğunu belirtmek amacıyla da, gelinlik modellerine en yakın ancak gelinliğin göre çok daha sade olan modellerin seçilmesi uygundur.

3)Şapkalı Nikah Elbisesi Modelleri

Son dönemlere daha fazla damga vurmakta olan şapkalı modeller de, daha çok sadelikten yana tercih edenler için mümkündür. Elbise modeli son derece sade ve düz renkli olarak karşımıza çıkar. Ancak şapka aksesuarı, elbisenin sadeliğini tamamen şıklığa dönüştürür ve kullanımı da son derece rahattır. Şapkalar, eski Fransız dönemlerinden beri süre gelen ve gelin adaylarında en çok yakışan aksesuarlardan bir tanesidir. Şapkalı nikah elbisesi modellerinde şapka aksesuarına daha fazla yer verilir. Beyaz tarz elbiselerin  üzerine takılan tüllü ve beyaz desenli şapkalar, boyutlarına göre farklılık gösterebilir. Kaynak: www.kizlaramoda.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder