7 Kasım 2018

Trend: Kovboy çizmesi & kovboy bot


Aslında kovboy çizmesini burada trend olarak ele almakla ayıp ediyorum zira bu parça trend olmaktan öte zamansız bir klasik, hatta 'kovboy' giyim stilinin en önemli parçalarından biri. Malumunuz, bu sene Cowgirl akımı yeniden trend olarak anılmaya başladı. Bu akımın yansımalarını ayakkabı trendlerinde ayan beyan görüyoruz, koleksiyonlarda kullanılan kovboy bot ve çizmeler dikkat çekiyor. İyi de böylesine ikonik bir parçayı kombinlemek yada tarzına ustalıkla yedirip giyebilmek ne kadar kolay?


Bana sorarsanız bu işin düz bir matematiği yok. Klasik olarak jean ve tişörtle giyende de harika durabilir, kokteyl elbisesiyle kullanan da müthiş bir görünüm elde edebilir. Birazcık giyende, giyenin tarzında keramet var gibi geliyor. Naçizane fikrim, bohem tarz etek ve elbiselerle harika göründüğü... Yazlık elbiseler ile müthiş bir uyumu var kovboy çizmelerinin... Bacak boyunuz ve vücut tipiniz el veriyorsa bilekleri açıkta bırakacak şekilde bir jean pantolonla da harika görünebilirsiniz. Keza mini etekle de öyle...


Yeni nesil kovboy bot ve çizmelerin minimal tasarımları sebebiyle daha kolay kombinlenebileceğini de söylemem lazım... Gerçek bir el yapımı kovboy çizmesini stile uydurmak çok daha zor gibi. El yapımı şahane bir Lucchese veya Tony Lama'nın hakkını vermek biraz daha zor bence... Bir de kovboy çizmesinin eskimiş görüneni makbul yahu. Gıcır gıcır gün görmemiş kovboy botlarını pek sevemiyorum. Siz ne dersiniz?








Fotoğraflar: Pinterest


1 yorum:

  1. en en en sevmediğim ayakkabı stili diyebilirim buna modası geçsin çabuk lütfen -))))

    YanıtlaSil