3 Mayıs 2009

Daha uzun gözükmenin yolları




Boyunuz kısa olabilir, yada olmasını istediğinizden daha kısa bir boya sahip olabilirsiniz. Eğer birazcık daha uzun gözükmek istiyorsanız, ufak oyunlarla olduğunuzdan daha uzun gözükmenin mümkün olduğunu bilmelisiniz. Birazcık daha uzun gözükmenin yollarına gelince:  

Kilonuzu izleyin 

Belkide işin en zor ama görünümünüzü en çok etkileyecek tarafı, boy ve kilonuz arasındaki orandır. İdeal kilonuza yakınsanız hem daha ince hem daha uzun gözükürsünüz. Çok zorlamadan topuklu giyin Tabi ki 12-13 cm boyunda topuklarla dolaşın demiyorum ama, normal uzunluk sayılan 6-8 cm boyundaki topuklu ayakkabılardan yardım alabilirsiniz.  

Tek renk giyinin 

Alt ve üstünüze farklı iki renkte parça giymektense aynı renk giyinmeye çalışın. Baştan ayağa bölünmeyen bir hat sizi olduğunuzda daha uzun ve ince gösterecektir. 

 Kambur durmayın, dik yürüyün 

Omuzlar dik, karın ve mide içeride bir yürüyüş hem kendinizden emin gözükmenizi sağlar, hem de boyunuz olduğundan daha kısa gözükmemiş olur. 

Saçlarınıza yükseklik katın 

Saçınızın şekliyle oynayın. Tepede toplanmış bir topuz, yada kabarık dalgalı saçlarla dolaşın.  

Bol ve gevşek şeyler giymeyin  

Tam tersi vücudunuza oturan, kalıp gibi parçaları tercih edin.  

Dikey çizgiler giyin 

Dikey çizgili gömlek, pantolon ya da etekleri kullanın. Koyu renkli dikine çizgili kumaşlar adeta illüzyon oluşturarak daha ince ve daha uzun gözükmenizi sağlayacaktır. 

Takılarınızdan yararlanın 

 Uzun ince küpeler, uzun kolyeler, geniş kemerler sizi olduğunuzdan uzun gösterecektir.  

Son olarak: Kendinize güvenin 

Boy konusunu asla ve asla bir takıntıya çevirmeyin. Tarihte kısa boylu olupta dünyayı değiştiren o kadar çok insan var ki. Bunları düşünün. Hayatınızı boyunuzla sakın "limitlemeyin" .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder