21 Aralık 2011

Proenza Schouler PS1


Proenza Schouler, 2003 yılında Jack McCollough ve Lazaro Hernandez adında iki tasarımcı tarafından kurulmuş. Kendi isimlerinden bir hayır gelmeyeceğini düşünmüş olmalılar ki markanın ismini annelerinin kızlık soyadlarından oluşturmuşlar. 



Proenza Schouler'in en çok satan ve "must have" mertebesine ermiş çantası PS1 ise 2008 yılının sonbaharında piyasaya sürülmüş. Bu kadar kısa sürede ikonik bir çanta olmasının sırlarından biri yüksek kalitede işçiliktir muhtemelen, ancak klasik bir postacı çantasını cazip hale getiren tasarımının hakkını yememek lazım... Klasik modeli olan bir çanta ancak bu kadar şık ve bu kadar lüks kalitede üretilebilirdi... 


Düşündüğümde lüks çantalar içerisinde kendisinin henüz 4-5 yıllık bir geçmişe sahip olması yani "genç" bir enerjisinin olması çantayı kullanan profili de etkilemiş. Aslında PS1 için "yeni jenerasyonun Hermes'i" de diyebilirim.


PS1'in oldukça fazla ünlü hayranı var. Nicky Hilton, Kate Bosworth, Jessica Alba, Chloe Sevigny, Sophia Bush, Leighton Meester, Kirstin Dunst, Mary-Kate Olsen, Dakota Fanning, ve Lauren Conrad gibi isimlerin bu model çantaya düşkünlükleri dikkat çekiyor.

 Leighton Meester

 Mary-Kate Olsen

 Mary-Kate Olsen

 Nicky Hilton

 Proenza Schouler PS1 Bag SS 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder