10 Mayıs 2015

Kot Ceket Nasıl Giyilir?


İlkbahar ya da sonbahar fark etmez! Ara mevsimlerin vazgeçilmez kurtarıcısı kot ceketlerin hem gönlümüzde hem de gardırobumuzda ayrı bir yeri var. Hemen hemen her tür tarzla uyum gösteren kot ceket, zamansız klasik oluşu ve şıklığı sebebiyle de çoğumuzun tercih ettiği bir parça… Hepimizin gardırobunda yer alan -yoksa da yer alması gereken- bu güzel parçayı hangi kıyafetlerle değerlendirebiliriz, bakalım mı?


Maxi elbise ve eteklerle

Maxi etek ve elbiselerin en iyi dostlarından biri kot ceketlerdir. Kısa boyu sebebiyle yüksek belli maxi etekleri şık bir biçimde tamamlar. Maxi elbiselerde de aynı şıklığı sağlar ve bacak boyunuzun daha uzun görünmesine de sebep olur. Üstelik bohem stilinde giyinenler için bu kombinasyon harika bir seçimdir.


Kalem etekle

Ofis şıklığına biraz da spor bir hava katmaya ne dersiniz? Kalem eteğinizin üzerine blazer ceket yerine bu sefer kot ceket giyin.


Elbiseyle

Elbiselerle çok yakışan kot ceketleri düz ya da A-kesim elbiselerle de rahatlıkla kullanabilirsiniz. Desenli elbiselerle kot ceketlerin çok yakıştığını da hatırlatmalıyım. Özellikle çiçek desenleri ve Breton çizgiler kot ceketlerle çok yakışıyor.


 Deri parçalarla

Kot ceketinizi ister deri etekle giyin, ister deri pantolonla; her halükarda bu ikilinin çok yakıştığını bilmelisiniz. Kot ceketinizi deri parçaların yanı sıra PVC parçalarla da kombinleyebilirsiniz.


Militer Pantolonlarla

Kargo pantolon tarzında cepli modeller, kamuflaj desenli pantolonlar, haki ve tonlarındaki askeri havalı parçalar kot ceketle tamamlandığında, çok şık ve tarz bir görünüm veriyor.



Leopar, çiçekli ve geometrik desenlerle kullanın

Kot ceketler desenli parçalarla harika bir uyum gösteriyor. Bunlardan en çok leopar deseni, çiçekli desenler, geometrik desenler bu sezon öne çıkıyor.


Belinize bağlayın

90′lar ve Grunge akımı etkisini hala sürdürüyor. Siz de belinize gömlek yerine kot ceketinizi bağlayabilirsiniz.


Beyaz gömlek ya da beyaz tişörtle giyin

Beyaz ve kot mavisinin mükemmel uyumunu bu iki parçayı kullanarak yakalayabilirsiniz. Şıklığınızın garanti olduğu bir kombinasyon!


Atkı, fular ya da şalla kullanın

Jean ceketinize farklılık katmak için canlı renkli ya da desenli bir şalı boynunuza sararak şık ve tarz bir hava elde edebilirsiniz.


Oversized kot ceketleri deneyin

Uzun boyları ve geniş kalıpları ile en çok Skinny Jean ve taytlarla yakışan bu parçayı dar kesimli eteklerle de tamamlayabilirsiniz.

* Bu yazı 29 Nisan 2014 tarihinde Pembe Şeker moda blogunda yayınlanmıştır.

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

4 yorum:

  1. her zaman ki görsel aşığınım senin ama bu görselleri görmek bile benim fikrimi değiştirmedi hiç sevemedim hiç kullanamadım ben kotceket_____

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Tabii Tuğbacım zevkler farklı olabilir, görsel seçimlerimi beğenmene çok seviniyorum. Çok teşekkürler!

      Sil
  2. Kot ceket özellikle çiçekli elbiselerde çok harika duruyor. :) Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. Benim sevdiğim bir parca özellikle kalem etekle cok hos duruyor ...

    YanıtlaSil