22 Ocak 2015

Kadınlar İçin 2015 İlkbahar/Yaz Trendleri

Olivia Palermo

2015 ilkbahar/yaz sezonu ana tema olarak 70'li yılların etkisiyle modaseverlerin karşısına çıkıyor. Zaten bir kaç sezondur gelişinin sinyallerini açıkça veren Bohem ya da Boho akımı da, 2015 ilkbahar/yaz sezonunun en önemli eğilimleri arasında yerini alacak. Diğer yandan spor şıklık, Uzakdoğu ve militer stil etkisini sürdürürken, kadınlarda maskulen giyim yeni sezonda yerini daha da sağlamlaştırıyor. Anlayacağınız, androjen tarzların sıklıkla görüleceği bir sezon bizleri beklemekte... Jean, süet ve Mesh kumaşların cirit atacağı yeni sezona alıcı gözüyle bakmanın vakti geldi de geçiyor! O halde, karşınızda kadınlar için 2015 ilkbahar/yaz trendleri!



Uzakdoğu / Far East 

Uzakdoğu hatta Judo teması, 2015 ilkbahar/yaz sezonunun en dikkat çekici trendlerinden biri olmayı başarıyor. Kimonolar tıpkı geçen yaz sezonunda olduğu gibi popüler olmaya devam ederken, geleneksel Japon kıyafetlerinden esinlenilen Obi kemerler ve kuşaklar ince belleri sarıp sarmalamaya geliyor!


 Androjen / Androgynous / Maskulen / Masculine

Kadınların erkek gardırobunu keşfetmeye devam ettiğine 2015 ilkbahar/yaz sezonunda da şahit oluyoruz. Özellikle, erkek takım elbiselerinden ilham alınmış tasarımlar yükselişine devam ediyor. Pinstripes, Oversized ceketler ve kumaş pantolon/etekler feminen duruşla yine yeniden yorumlanıyor.


Bohem / Bohemian

70'lerin Bohem eğilimlerinden ilham alan 2015 ilkbahar/yaz sezonu, bu harcıâlem eğilimi lüks moda anlayışı ile birleştiriyor. Efil efil elbiseler, pastel tonlar, dantel ve örgü detaylar, baharat renkleri bohem stilin romantik tarafının ağır bastığı bir sezona "Merhaba" diyor.


Askeri / Military / Safari

2015 ilkbahar/yaz sezonunda askeri stillerin ve Safari tarzının birlikte kullanılmasına tanıklık ediyoruz. Özellikle haki yeşilin ağırlığını koyduğu yeni sezonda artık klasikleşen askeri silüetlerin başrolü oynadığı bir gerçek.


Dantel / Lace

Yeni sezonda romantik bir havanın hakim olduğunu kabul etmek gerekiyor zira kendine yine hatırısayılır bir yer bulan dantel trendi bu durumun altını çiziyor. Özellikle beyaz dantelin kullanıldığı kıyafetler 2015 yazında bir adım öne çıkıyor.


Jeans / Denim / Yamalı Jean / Patchwork Jeans

Klasikleşen Jean kumaş, yine yeniden karşımızda... 2015 yazında daha çok yamalı Jean parçaların dikkat çektiğini söylemek gerekiyor.  Jean elbise ve trençkotların da mühim bir yeri olacak.

 

Kareli Desen / Pötikare / Gingham

2015 ilkbahar/yaz sezonunun en mühim desen trendlerinden biri kareli desenler... Daha çok piknik örtüsünü çağrıştıran desenlerin kıyafetten aksesuarda kendine yer bulduğunu görüyoruz.

Mesh / Transparan

Spor-şık eğilimlerin etkisi 2015 yazında da devam ediyor. Bu eğilimin en önemli detaylarından biri de delikli/Mesh kumaşlardan yapılan parçalar... Siyah mesh sezonun hit trendlerinden biri olacak.


Monokrom / Monochrome / Siyah ve Beyaz

Optik illüzyon yaratan, göz alıcı siyah beyaz parçalar bol bol görülecek. Monokrom geometrik desenler sıkça tercih edilirken, siyah ve beyaz parçalar da birlikte kullanılacak.


Süet / Suede

Hem bohem akımının hem de safari tarzının hediyesi olan süet, 2015 yazının en gözde trendlerinden biri olacak. Püsküllü süet parçalar, asimetrik süet ceketler ve süet elbiseler bir çok tasarımcının favorisi...


Puantiye / Polka Dots

Sezonun desen trendlerinde dikkat çeken detaylardan biri de puantiye desen... Ancak 2015 yazında puantiye desen çok daha büyük boyutlarda kullanılacak ve genellikle monokrom renklerde karşımıza çıkacak.


Salopet / Tulum / Overall / Jumpsuit

Hemen her tasarımcının kreasyonunda kendine yer bulan tulum ve salopetler de iddialı trendlerinden... Kumaş salopetlerin yanı sıra işçi tulumunu andıran modeller de ağırlıkta olacak.


Yelek / Vests

Maskulen tarzların etkilediği kadın modasında yeleklerin ayrı bir yeri olacak. Erkek modasından ilham alınmış modellerin yanı sıra uzun ve kolsuz mantoyu andıran yelekler de 2015 yazının favori parçalarından...


Lacivert / Navy

2015 yazına damgasını vuracak renklerden biri lacivert... Siyaha alternatif olarak gösterilen bu asil renk, kıyafetlerden aksesuarlara 2015 ilkbahar/yaz sezonunda bol bol tercih edilecek.


Beyaz / White

Yaz mevsiminin beyaz renk giyilmeden anılması imkansız olsa da, 2015 ilkbahar/yaz sezonunda bu klasik rengin büyük bir renk trendi olarak yer alacağını söylemek gerek. Özellikle baştan ayağa monokromatik beyaz görünümler sezonun favorisi olacak.


Püskül ve Tüyler / Fringes & Feathers

Püskül yakaladığı çıkışı 2015 ilkbahar/yaz sezonunda da sürdürmeye devam edecek. Kıyafet ve aksesuarlarda püklük etkisini görmeye devam ederken "Siyah Kuğu" etkisini göreceğimiz tüyler de dikkatleri çekecek. Özellikle siyah rengin her iki detayda da baskın olduğunu bilmelisiniz.


Parlak kırmızı / Bold Red

Kırmızının en baskın, en gözalıcı tonu 2015 ilkbahar/yaz podyumlarının favorisiydi. Bu rengin maviyle kontrast yapılarak kullanılması da dikkat çeken ufak bir detay...



Cullottes

 2014 yazının en önemli trendlerinden biri olan bu kısa pantolonlar aynı ilgiyi 2015 yazında görmeye devam edecek. Cullottes pantolonlarda daha bol kesimler tercih edilecek.

 

Dev çiçek desenleri / Big&Bold Flower Prints

"Çiçek desenleri bu yaz yine moda!" diye klişe bir cümle kurmayacağım zira, 2015 yazında daha çok, "büyük" çiçek desenlerinin kıyafetleri süsleyeceğini göreceğiz.


Fotoğraflar: Harper's Bazaar, Vogue, Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder