24 Aralık 2017

Sokak modasında 2018 moda trendleri


2018 yılına 'merhaba' demeye sayılı günler kalmışken, bütün bir yıla damgasını vuracak moda trendlerine göz atmaya ne dersiniz? 2018 modası için sokak modasına biraz dikkatlice bakmak fikir sahibi olmaya yetse de, ben bu konuda en çok moda haftaları sokak modasını incelemeyi seviyorum. 2018 moda trendleri derken, yıla geniş açı ile bakalım ve tüm bir sene giyebileceğimiz trendleri bir köşeye not alalım. Hazırsanız başlıyoruz! İşte karşınızda 2018'in en çok konuşulacak moda trendleri... 


Yandan şeritli pantolonlar

Bu trendden daha önce eşofman altı / jogging pantolonu  başlıklı post'umda dem vurmuştum. İster eşofman altına benzesin ister kumaş pantolonda kullanılsın, yandan çizgilerin çok fazla tercih edileceğinden şüpheniz olmasın. Doğru kesimi ve modeli bulduğunuzda bacaklarınızı olduğundan daha uzun gösterme avantajı da var.


Kareli ceket

Kareli ceketler aslında 2017'nin en sevilen trendlerinden biri olmuştu, hal böyle olunca hızını alamadı ve 2018 modasına hızlı bir geçiş yaptı! Lakin, bu sefer biraz daha Oversized modeller ve vatkalarla güçlendirilmiş olanları revaçta olacak. Vatkalı ceketinizi skinny jeanler veya uzun dar etekler ile kombinleyebilirsiniz. Daha önce kareli ceket ile ilgili yazmış olduğum post'u buradan okuyabilirsiniz.


Puantiye

Siyah ve beyazın en tatlı hali bence puantiye desende ortaya çıkıyor. 2018 sokak modasında kendine hatırı sayılır bir yer bulan puantiye, çeşitli büyüklüklerde kullanılıyor. Hemen hemen her tür giyim parçasında kullanılan puantiye desen, 2018 yılında en çok elbiselerde kullanılıyor.


Çizgili desen

Moda, 2018 yılında geometrik desenlerden vazgeçmiyor. Bunun en güzel örneği de çizgili desenleri taşıyan parçalar... Dikine veya enine, hatta asimetrik far etmiyor. Siyah-beyaz monokrom çizgilerin ayrı bir yeri var. 2018 modasında çizgili gömlekler bir adım öne çıkıyor.



Kadife pantolon

Kadifenin yükselişi uzun zamandır durulamıyor ama 2018 modasında kadifeden pantolonların öne çıktığını söylemek gerekiyor. Fitilli ya da düz kadifeden pantolonlar çok popüler olacak. Kadife pantolonlarda kırmızı gibi parlak ve çarpıcı renkler de bol bol tercih ediliyor. Fitilli kadife pantolonlar ile ilgili yazımı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.


Kayak kazağı

Kayak sporuyla uğraşanlarla bütünleşmiş bu kazaklar çok moda ve bu kazakları tercih etmek için tabii ki kayak yapmanıza gerek yok... Kışı anımsatan motifleri, balıkçı yaka modelleri ile hem içinizi ısıtacak hem de karda kışta şıklığınız baki kalacak. Daha ne olsun?



Statement takım elbise

Takım elbiseler artık sadece düz renklerde ya da sade desenlerle moda dünyasında yer almıyor. Alışılmışın dışında çapıcı desenler ve renkler baştan ayağa giyiliyor. Özellikle hayvan desenler takım elbiseleri süsleyen en cesur ayrıntılar arasında başı çekiyor...


Abartılı kollar

2018 modasında omuz ve kollardaki detaylar gerçekten dikkat çekici. Özellikle balon şeklinde hacimli kol modelleri çok fazla görülüyor. Kollarda ayrıca çan şeklindeki kesimler de sıklıkla görülüyor.


Kat kat (Layering)

İşte geldik benim en sevdiğim trende daha doğrusu Layering için bir giyim tarzı demek belki daha doğru olur. Mevsimsel geçişleri ustalıkla atlatmamızı sağlayan kat kat giyinme tarzı, 2018 yılında bir moda trendi olarak karşımıza çıkıyor. Çok da iyi oluyor. 


Fırfırlı elbiseler

Tavsiyem, özellikle midi veya maxi boylarda bir fırfırlı elbise edinmeniz... Bu volümlü ve romantik görünüşlü elbiseler 2018 modasının öne çıkan parçaları arasında yerini alıyor. Özellikle şifon ve benzeri şeffaf kumaşlar çok revaçta...

Fotoğraflar: Pinterest


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder