9 Nisan 2011

Kırmızı taban, kırmızı alarm!

Christian Louboutin, ayakkabılarının tabanlarını kırmızı yaptı diye Yves Saint Laurent'e dava açmaya hazırlanıyormuş. Louboutin, kırmızı tabanların tescilini yaklaşık 20 yıl önce almış. Kırmızı tabanın nasıl ortaya çıktığını ise şöyle anlatmış :
fotoğraf: modaheryerde.com
"Paris’te yanında çalışması ve tasarladığı her yeni ayakkabıyı denemesi için genç bir kızı işe alan Louboutin, ayakkabılarının istediği gibi olup olmadığını, bu kızın ayakları üzerinde dener ve karar verir. Beyaz kâğıt üzerinde siyah kalemle çizdiği ayakkabı tasarımlarında bir gün ‘renksizlik’ hisseden Louboutin, karşısında oturup tırnaklarına kırmızı oje süren genç kızın ‘parlak kırmızı’sından etkilenir ve ojeyi alarak ayakkabıların tabanını kırmızıya boyar. İşte ‘kırmızı taban’ hikâyesinin böyle başladığını anlatan Louboutin böylece üretime başladığını ve hemen yeni ayakkabıların patentini aldığını söyledi."    Kaynak: Radikal Gazetesi

1 yorum:

  1. üstteki siyah ayakkabının ruganı bende var, itiraf ediyorum kendisine aşığım:DD gerçekten kırmızı taban insana kendini daha çekici hissettiriyor :)

    YanıtlaSil