18 Ekim 2011

Yeni sezonun çanta trendleri

En önemli aksesuarımız çantalar için de trendler değişip duruyor. Çoğu markanın ve tasarımcının zamansız klasik modellerini saymazsak trendler çantaları da oldukça etkiliyor. Yeni sezonda ne tip çantalar var, sokak stillerinde en çok hangi modelleri görüyorum, bir sayayım:

Mini çantalar

Alexa Chung

Mini çantalar bu sezonun en tatlı modellerinden biri. Trendler çantaların parlak renklerde seçildiğini gösteriyor. Özellikle kırmızı küçük çanta trendi uzunca bir süre daha zirvede kalacak gibi.


Neon çantalar


Neon renkler artık gündelik hayatta sık rastlanan detaylardan... Neon renkli çantalar ise genellikle clutch ve satchel (omuz çantası) tarzı çantalarda kullanılıyor.


Satchel çantalar


Eski okul çantaları modaya yeni bir soluk getiriyor. Satchel çantalar hemen hemen her renkte kullanılırken vintage ve neon renkler öne çıkıyor.


Minimal çantalar


Modada minimalist akım çantaları da etkiledi. Çantalarda süs, şatafat ve abartı artık eski günlerde kaldı. Büyük logoları da unutmak lazım. Temiz kesimli, fonksiyonel çantalar gelecek yıl da kullanılmaya devam edilecek.

Şeffaf çantalar


Bazı moda severler cesurlar ve eşyalarını göstermekten kaçınmıyorlar (: Hal böyleyken transparan eğiliminin bir sonucu olan şeffaf çantalar oldukça popülerler. İçi dışı bir şeffaf clutchlar için tık tık.

Desenli çantalar



Desenli derken bu sezonun oryantal eğilimlerinden bahsetmek lazım: Kızılderililer, Aztekler, tribal şekiller, etnik desenler... Çanta baskılarında çok da fazla limit yok.


Color block çantalar


Color block trendi tüm hızıyla devam ederken bu trendi denemeye çekinenler, 2-3 renkli çantaları kullanabilirler.

Hayvan baskılı çantalar



Hayvan baskılarını artık hemen her şeyde görmek mümkün. Çantalar bu trendi ölçülü ve etkili bir biçimde kullanmanın şık bir yönü olabilir. Leopar desen ise çantada da zirvede.

Fotolar: tumblr

2 yorum: