16 Temmuz 2013

Yaz Siyahı

Anja Rubik

Siyah ve beyaz, bu yaz monokrom adıyla hem birlikte kullanılıyor hem de ayrı ayrı altın çağlarını yaşıyor. Beyaz, zaten yazın renklerinden -artık öyle olmasa da- diye bilinir ama siyahın durumu biraz farklı. Tepemizde çakan güneşin sıcaklığını tenimize yansıtan yani güneş çeken siyah renk, yazın en fazla giyilen renklerinden biri. Siyahın hakimiyeti artmaya devam ederken, yazın siyah giyenlerden de ilham almak lazım. Sokak stilinde bu aralar zirveyi siyah elbiseler kapmış durumda...

Do the Hotpants

Siyahın parlak güneş altında bu derece popüler olmasında bu yılın önemli temalarından  Punk, Grunge ve Gotik eğilimlerinin etkisi var. Tabi ki hissedilen sıcaklığın 39 derece olduğu yerde siyah kıyafetlerle dolaşmak, 90'lardan kalma ergen görüntüsü çizebilir. O yüzden giydiğimiz parçanın renginin siyah lakin yaz havasına uygun olmasına dikkat etmekte fayda var. Son baktığım sokak modası fotoğraflarının etkisinde kalsam, bu havada siyah deri ceket ve siyah maxi elbiseyle dolanıp dururdum. 

Sizler için usanmadım, yılmadım ve sokak modasının en havadar siyah kıyafetlerini derledim.


4 yorum:

  1. siyah yaz kış favorim tshirt seçerken bile elim siyaha gider..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Audrey aynen yahu, ben tam bir siyah insanıyım.

      Sil
  2. Kisin sogunda sandalet yazin sicaginda bot. deri ceket ve siyah sasirtmiyor artik.cok renkli sevgili bloggerim atlantic siyah alarmi veriyordu.

    90 lar benzetmen cok hostu
    (2. doksanlarini yasayan biri olarak bir yandandan da hosuma gidiyor.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Loungetime giyim parçalarının artık mevsimi filan kalmadı dediğin gibi. Ama bu sıcakta deri cekete de nasıl katlanılır onu aklım almıyor.

      Çok teşekkürler (: Benzetme bir yana 90'lar güzeldi her şeyiyle, yeniden yaşamak lazım.

      Sil