14 Ağustos 2013

2013-2014 Sonbahar/Kış Erkek Giyim Trendleri


2013-2014 Sonbahar/Kış sezonu erkek modasında beylerin çok seveceğini düşündüğüm güzel trendler bulunmakta... Bu trendlerin çoğunu geçtiğimiz kış da gördük, ama her zaman ki gibi yeniden yorumlanan parçalar ve yeni trendler 2014 kışında bir arada yer alıyor. Bu sezon erkek giyiminde gri renk ile lacivert ve mavi tonlarının zirveye yerleşeceğini söylemek zor değil. Bu renklere monokrom, bordo, haki ve hardal gibi renkler eşlik ediyor. 2013-2014 Sonbahar/Kış erkek giyiminde yer alan renkler hakkında detaylı bilgiler için bu post'u inceleyebilirsiniz.

Erkek giyiminde askerî temanın devam ettiğini ve yeniden yorumlandığını söylemek gerekiyor. Yeniden yorumlanan kamuflaj desenler, Napolyon kabanlar ve asker postalları sezonun öne çıkan trendleri arasında yer alıyor. Ceket, palto ve pantolonlarda tüvit kumaş dikkat çekerken, kürkün erkek giyiminde, özellikle dış giyimde çok sık kullanıldığı görülüyor. Erkekler için üretilen kürk kaban ve ceketlerin yanı sıra yakasında kürk olan kaban ve montlar oldukça popüler olacak.

Bomber ceketler trend olmaya devam ederken, pelerinler de yeni sezonda trend olacak. Balıkçı yaka kazakların çoğunlukta olduğu yeni koleksiyonlarda saç örgüsü kazaklar da dikkat çekiyor. Bu sezon erkek giyiminde öne çıkan bir başka trend ise, erkeklerin ceket ya da kabanlarının üzerine kemer takması... Kendinden kemerli kabanların da yer aldığı koleksiyonlar çoğunlukta... Bir diğer trend olarak defilelerde fular ya da kaşkolun çok sık kullanması dikkat çekiyor.

Kamuflaj, ekose, kareli, çizgili ve hayvan desenler ağırlıkta... Hayvan desenlerden, leopar desenin ayakkabıdan çantaya bir çok parçada kullanıldığını görüyoruz.

 Balıkçı Yaka

 Bomber Ceket

 Ceket/Kaban üzerine kemer

 Deri parçalar

 Ekose ve Kareli Desenler

 Color Block

 Fular/Atkı

 Gri ve tonları

 Hayvan Desenler

 Kadife

 Kürk kaban ve montlar

 Kürklü yakalar

 Military/Askeri Parçalar ve Kamuflaj

 Napolyon Kabanlar

 Oxblood/Bordo Tonları

 Pelerin

  Tüvit

Ayakkabılarda asker postalları, yarım botlar, Brogue ayakkabılar, slipper'lar, Loafer'lar, spor ayakkabılar ve önden atkılı modeller dikkat çekiyor. Çantalarda büyük tote çantalar, çapraz askılı modeller ve bowling çantaları çoğunlukta... Erkek şapkalarında kasket modelinin öne çıktığı ve deri eldivenlerden özellikle sürücü eldivenlerinin sık kullanıldığını söylemek gerek.

 Slipper

 Atkılı/Monk-Strap Modeller
 Loafer

 Spor Ayakkabı

 Yarım botlar/Chelsea botlar

Brogue

Sürücü Eldivenleri

 Bowling Çantaları ve Çapraz çantalar

2 yorum:

  1. şu mavi çift düğmeli napolyon kabanın markası nedir? ayrıca türkiye'de bu sezon gözünüze çarpan benzer bir kaban gördünüz mü?

    YanıtlaSil