13 Ağustos 2013

Harness dediğin...


Nedir? Atlara takılan koşumdur, yani kayış takımıdır. Ama bu konunun burada ne işi var diye düşünmeyin! Elbet at çiftliklerinden ya da yarışlarından bahsedecek değilim. Mevzu bu kayış takımının modaya uyarlanması ve modanın içine dahil olması. Hatta iç çamaşırı bile diyebilirim, zira işin fetiş kısmından haberdar olanlar demek isteyeceğimi anlayacaktır (: 2010 yılından beri sadece belli markaların koleksiyonlarında dikkat çeken Harness yelekler ve kemerler hem bu yaz trend olan hem de önümüzdeki sezonlarda trend olarak anılacak bir aksesuar...



Zaten size Lady Gaga dediğimde hemen hatırlayacaksınız. Hem Lady Gaga hem de dansçıları gerek konserlerde, gerekse de kliplerinde Harness'i en fazla kullananlardan... Ama burada ele almak istediğim; bu kadar iddialı ve fetiş unsuru olan bir parçanın romantik bir elbiseyle, basic bir tişörtle ya da şifon bir gömlekle kullanıldığında ne kadar tarz ve şık bir duruşu olduğu...

Lady Gaga adını bilemediğim bir klibinde... Zana Bayne Harness.

Benim bildiğim Harness tasarlayan iki isim var. Biri Lady Gaga'nın da sürekli tasarımlarını giydiği Zana Bayne. Diğeri ise yine onun kadar meşhur ve güzel tasarımlara imza atan Fleet Ilya. Ünlüleri bu iki ismin Harness'leriyle görebilmek mümkün.

Taylor Tomasi Hill

Harness'leri defilelerinde en sık gördüğümüz tasarımcı şüphesiz Max Azria... Hem BCBG Max Azria'nın hem de Herve Leger'in defilelerinde sıkça görünen Harness'ler Jason Wu ve Prabal Grung gibi tasarımcıların da radarına girdi. Yükselen Gotik temasına da çok yakışacağını düşündüğüm Harness; bize bir aksesuarın, bir kıyafetin tarzını nasıl değiştirebileceğini yine yeniden öğretiyor.

 Rihanna 2008 yılında beyaz Harness'iyle...

Blake Lively, 2011 yılında Lanvin Harness'i bu şekilde kullanmış.

Katy Perry

Jason Wu 2013 Spring

 Herve Leger 2014 Resort

Taylor Tomasi Hill

Biraz da Street Style...

İmajlar: Tumblr, Pinterest, Fashionspot

6 yorum:

  1. her postun bir ders gibi... sayende moda sözlüğümüze yeni bir kavram daha eklenmiş oldu.. çok teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Pınar Pınarcım! Özlemişim yorumlarını... Okuduğun için ben teşekkür ederim. Sevgiler!

      Sil
  2. way süpermiş kedicik :)))
    ben de denemek isterim tabeee amma street style herhalde ancak bu ülkede olmass bu adamı yerler direk e ben de eda taşpınar değilim ki bebek'te giyiyim di mi amaa :))

    mujz
    xoxo,
    Enda,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Enda Haklısın, Street Style durumuna geçmemiz şimdilik zor gibi görünüyor. Tarzı bizden farklı insanlara öcü gibi bakmamayı başarırsak bir gün, belki... Eda Taşpınar şanslı doğanlardan (:

      Öptüm Endacım...

      Sil
  3. Mükemmel bir yazi olmus yine, senin trend yazilarinda olmasa hangi parca, neyle, nasil kullanilcak bilemeyecegiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @İpek İnce Çok teşekkür ederim! Beğenmene sevindim İpek. Bir de rica ediyorum; hep birlikte öğreniyoruz (:

      Sevgiler...

      Sil