18 Aralık 2013

Kemer kullanmanın yolları

 Caroline Issa

İstek e-postalarını cevaplamaya devam ediyorum. Bu hafta, özellikle sonbahar-kış kıyafetlerinde kemer nasıl kullanılır sorusuna cevap vermeye çalışacağım. Kemer, bence sık kullanılması gereken bir aksesuar... Özellikle kış kombinasyonlarında, kat kat giyinmekten kaybolan belimizi ortaya çıkartmak ya da kıyafete hareket ve şıklık katmak için kullanılacak güzide bir parça. Kemer kullanmanın yollarına hep birlikte göz atalım...


 Fotoğraf: Collage Vintage

1- Ceketinizin üzerine kemer takın. Özellikle ofiste kullanılabilecek bu formülle, ceketinize de farklı bir hava vermiş olursunuz. Ceket üzerine kemer, ceket düğmelerini kapattıktan sonra uygulanabileceği gibi, ceketin önü açıkken de kemer takılabiliyor. Tercih sizin... Bu formülü aynı şekilde hırkalarınız ve yelekleriniz için de kullanabilirsiniz.



2-  Kazaklarınızın üzerine kemer takın. Özellikle Oversized kazakların kemerler kullanılması harika sonuç veriyor. Kalça hizasındaki kazaklar kemerle çok yakışıyor, üstelik bu şekilde kadınsı hatlar da birazcık belirginleşiyor. Yalnız, kemeri normal bel hizasında kullanmaya ve çok da sıkmamaya dikkat edin.

Fotoğraf: Street Peeper

3- Elbiselerle kemer kullanın. Hani bazı elbiseler vardır, biraz boldur ya da fazla kumaş kullanılmıştır... İşte bu tarz elbiselerle kemerleri birlikte kullanabilirsiniz. Hem elbisenin havası değişir hem de elbisenin biraz üzerinize oturmasını sağlamış olursunuz.

Fotoğraf: Stockholm Streetstyle

4- Düşük bel pantolonlarla, şık daha doğrusu "Statement" kemerler kullanın. Bu tarz bir görüntü kalçaları ön plana çıkarırken belinizin daha ince görünmesini de sağlar.

Fotoğraf: Street Peeper

5- Mantolarla kullanın. Bu sezon mantolarla kemerlerin birlikte kullanılması da oldukça popüler... Mantolarla kullanılan kemerler hafif bir peplum etkisi yaratarak yine kadınsı silüetin ortaya çıkmasına sebep olur. 

8 yorum:

  1. harika görseller seçmişsin ben en çok paltolarla kullanıldığında seviyorum:)

    Blogumdaki çekilişe beklerim :)

    http://www.dilarakoseler.com/2013/12/giveaway-rosegal.html

    YanıtlaSil
  2. kemersiz asla monta,elbiseye,uzun kazaklara ______

    YanıtlaSil
  3. eğer kilo sorununuz yoksa kabanlarla harika duruyor !!!

    semforever-semforever.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @semforever Benim de favorim kabanlarla kullanılması kesinlikle...

      Sil
  4. Guzel bi yazi ellerinize saglik. Bence kilolu insanlar bu tarz kemer takmaktan kacinmali. zayiflarda daha zarif duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Aysel Çok teşekkürler. Tabi kilolu olunca hoş durmayabilir. Biraz ince bel gerekiyor...

      Sil