25 Aralık 2013

Siyah giyme takıntısından kurtulun


Bu hafta, bana yine mail yoluyla ulaşan ilginç ve güzel bir soruyu cevaplamaya çalışacağım. Siyah renk, giyim kuşam babında çoğumuzun severek giydiği bir renk... Nasıl sevilmesin; siyah giymek ince gösterir, şıktır, çoğu insana yakışır. Ancak, siyah giymeyi sevmekle siyah giyme takıntısı arasında ciddi bir fark var. Mağaza reyonlarında eliniz onlarca renk arasından siyah parçalara gidiyorsa, dolabınızı açtığınızda karşınıza çoğunlukla siyah renkli parçalar çıkıyorsa siz de bu dertten muzdarip olabilirsiniz. Peki siyah giyme takıntısı nasıl aşılabilir?


Fotoğraf: le-21eme.com

1- İşe renkli bir çanta edinmekle başlayın. Siyah takıntısı olan insanların genellikle çanta seçimleri de siyah renkte oluyor. Renkli çantalar, siyah renk takıntısını aşmanızda size ufak ama etkili bir adım sağlayacak. Kırmızı, sarı, mavi ya da yeşil, herhangi bir renk olabilir. Hala mı zor geliyor? O halde kahverenginin tatlı ve canlı tonlarından bir çanta edinmekle bu döngüyü kırmaya başlayın. Üstelik kahverenginin artık siyah renkle de rahatlıkla giyildiğini söylemek isterim (:


2- Kat kat giyinirken araya renk serpiştirin. En basiti, beyaz basic tişört giymeye çalışın. Üzerine ister siyah ceket, ister siyah hırka giyin. Eğer bu konuda kendinizi aşmaya kararlıysanız, renkli tişört, hırka ve yelek gibi parçaları siyah kıyafetlerinle birlikte harmanlayın. 




3- Statement takılar kullanın. Bu konuda size en yardımcı olabilecek parça hiç şüphesiz Statement kolyeler... Renkli taşlardan oluşan Statement bir kolyeyi siyah kıyafetinizle kullanın. Altın rengi bileklik ve kolyeler de kıyafetinize renk katacak önemli parçalardan... Renkli broşları da siyah kıyafetinize hareket katmak için kullanabilirsiniz.



4- Ayakkabılarınızla fark yaratın. Siyah bir kıyafete renk katmanın en güzel ve en kolay yollarından biri de desenli ya da renkli ayakkabılardan giymektir. Üstelik riski de yok; siyah renkle her renk yakışır (:

Fotoğraf: Fashion Vibe

5- Nötr renklere yönelin. Kendinizi sadece siyahla sınırlamanıza gerek yok. Krem, beyaz, ekru, gri, Camel ve  gibi renkler de en az siyah renk kadar kullanışlı ve şıktır.

2 yorum:

  1. benim dolabım pek okadar siyahlarla dolu değildir daha çok kışında olsa renkli olmayı tercih ediyorum ama mağazalar malesef siyahlarla dolu özelliklede kışın ama verdiğin fikirler harika gerçekten bu konuda dertli olanlar seni ______

    YanıtlaSil
  2. @Tuğba Siyah sezonun hit renklerinden olunca mağazalarda daha fazla siyah görür olduk. Ben nötr renkleri seviyorum, lakin aksesuarlarda canlı renkler daha cazip geliyor. Sevgiler Tuğbacım...

    YanıtlaSil