10 Ekim 2014

Korse deyip geçmeyin!

Bazen vücudumuzu olduğundan daha şekilli ve ince göstermek bazen de sağlık sebebiyle kullandığımız korselerin tarihi geçmişi oldukça eski sayılır. 1800’lü yıllarda kullanılmaya başlayan korse o zamanlar dik duramayan kadınların imdadına yetişen ve sağlık amacıyla kullanılan bir parçaydı. İlk korselerde balina kemiğinin kullanıldığı biliniyor. Zamanla Victoria döneminde giyilen kabarık elbiselerin içerisinde daha ince gözükmek için kullanılmaya başlanan korseler yavaş yavaş iç çamaşırı olarak anılmaya başlandı.


Victoria döneminde korse kullanımı kadınlar arasında kişilik göstergesi olarak bile algılanıyordu. Nefes almayı güçleştirecek kadar korsesini sıkan kadınlar güçlü olarak anılırken, korsesini gevşek bağlayan kadınların zayıf karakterli olduğuna inananlar vardı. Üstelik, korse giymek tek başına yapılabilecek bir eylem değildi; korse giymek için mutlaka birinin yardım etmesi gerekiyordu. Neyse ki, günümüzde hem böyle bir algı yok hem de korseler son teknolojiler sayesinde oldukça rahat ve esnekler… Geçmişte sadece beli inceltme amaçlı olarak kullanılan korse, şimdilerde vücudun istenen bölgelerini şekillendirme ve daha ince gösterme amaçlı kullanılıyor. Üstelik iç çamaşırı sınıfına girdikleri için son derece şık ve estetikler.


2000’li yıllarda adını duyuran Vedette korseler ise korseye ve korse ile vücudu şekillendirmeye farklı bir bakış açısı kazandırdı. Amerika’nın en hızlı ve en çok incelten korseleri, giyer giymez 2 beden inceltiyor. Korse sektöründe hatırı sayılır bir yeri olan Vedette korseler, incelmeyi sağlarken aynı zamanda rahatlığı vaat eden teknolojileri kullanıyor. Vedette markası, bir çok sorunun çözümü için korseler üretiyor. Markanın ürettiği korseler arasında zayıflatıcı, sıkılaştırıcı, doğum sonrası toparlayıcı, popo ve göğüs kaldırıcı, bel korseleri, bel incelticiler ve ameliyat sonrası kullanılabilecek korseler yer alıyor.

 

Vedette korseleri ve daha pek çok iç çamaşırı ürününü Online olarak pijama.com.tr sitesinden sipariş verebilirsiniz. Sitede iç giyim ve korse dışında pijama, gecelik, tayt ve mayo/bikini gibi kategorilerde ürünler bulmanız mümkün. Pijama.com.tr’de 100 TL üzere alışverişlerinizde ücretsiz kargo seçeneği bulunuyor. Kapıda ödeme yapmak isteyenler de yine site üzerinden siparişlerini güvenle verebilirler.


1 yorum:

  1. vallahi hariksın canım sen korse yazına bayıldım giymesi ve içinde yaşaması zor olsada ki şimdi daha rahat ama yinede (ben o sert dik tutanlara bayılıyorum) korse hem kıyafeti güzel hemde insanı daha dik tutuyor ______

    YanıtlaSil