27 Ocak 2015

2015 İlkbahar/Yaz Ayakkabı Trendleri


Aranızda ayakkabı sevmeyen var mı? Pek tabii, bu sorunun cevabını adım gibi biliyorum ve işte tam da bu sebepten 2015 ilkbahar/yaz sezonunun en yeni ve en trend ayakkabılarını merak ettiğinize eminim. Ayakkabılarda bilindik, klasik modellere yeni yorumlar getiren tasarımcılar, sezonun ana trendlerini ayakkabılara yansıtmayı ihmal etmediler. Bol detaylı, maskulen ancak bir o kadar da feminen modellerin dikkat çektiği yeni sezon trendlerine detaylıca bakalım derim. İşte karşınızda 2015 ilkbahar/yaz ayakkabı trendleri!



Dokuma/Örgü Detayı / Woven Details

2015 yazında ayakkabılarda dokuma detayları en mühim trendlerden biri olacak. Kafes biçimindeki detayların yanı sıra, hasır örgüye benzeyen detayları sık sık göreceğiz.


Lace-Up Ayakkabılar / Lace-Up Shoes

2015 yazında ayakkabılarda atkı, bağcık ve Lace-Up detayları cirit atıyor. Korsaj etkisi veren, bazen de gladyatörlere selam eden detaylar da öne çıkıyor.


Metalik Ayakkabılar / Metallic Shoes

Metalik trendi aksesuarlarda etkisini göstermeye devam ediyor. 2015 yazında ayakkabılarda altın tonlarının hatırı sayılır bir yer işgal ettiğini belirtmek lazım...


Fiyonk / Bow / Bow Tie

2015 yaz sezonunda kokoş detaylar sık sık görülüyor. Bunlardan en önemlisi ise fiyonk detayı. Bir çok ayakkabıda gözalıcı büyük fiyonklar görebilmek mümkün...


Kovboy / Western

Vahşi Batı teması ayakkabılarda bol bol kullanılıyor. Özellikle süet kumaşların bol bol kullanıldığı çizme ve botlar, işleme ve zımba gibi detaylarla kovboy tarzını yansıtıyor.


Renk Blokları / Color Block

Yazın enerjik havasına eşlik edecek ayakkabı trendlerinden biri de Color Block modeller... Canlı renklerin yanı sıra, pastel tonların da ayakkabılar bu şekilde kullanıldığına tanık olacağız.


Kalın Topuklar / Block Heels

Tamam, ince topuklu Stiletto'ların yeri ayrı olabilir ancak bu sezon kalın topukların rahat dünyasına geçiş yapmanızın da ihtimal dahilinde olduğunu bilin. İster yüksek ister alçak, kalın topuklar hemen her tür modelde kendini gösterecek.


Flatform

Kaç sezondur ısrarla podyumlarda yerini alan flatformlar, bütün eleştirilere rağmen yükselişlerine devam ediyorlar. 2015 yazından özellikle flatform tarzında sandaletler popüler olacak.


Tüy ve Püsküller / Feather & Tassels

Sezonun en önemli iki trendini ayakkabılarda da görmemek imkansız. Hatta püskül ve tüy detaylarının ayakkabılarda abartılı bir biçimde kullanıldığını söyleyebilirim.


Feminen modeller / Pumps

Bunca trend arasında pek tabii kadınsı modellerin de yer aldığını belirmek lazım. Sivri burunların, ince topukların yanı sıra bilekten bağlı ya da arkadan atkılı modeller de revaçta...


Maskulen Ayakkabılar / Oxford'lar / Masculine Shoes / Oxfords

2015 yazında androjen ve maskulen tavrın iyiden iyiye öne çıkması sebebiyle ayakkabılarda da bu etkiyi göreceğiz. Özellikle Oxford ayakkabılar sezonun en çok tercih edilecek modellerinden biri olacak.

Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

3 yorum:

  1. En sevdiklerim oxfordlar. Özellikle tabanı kendisinden farklı renk ve ruganlar :)

    http://sapkalikedi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Her sezon blogunu ziyaret ediyorm emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Blogunu çok seviyorm şuan türkiyede en iyi trend ve moda blogu bence emeğin için teşekkürler

    YanıtlaSil