1 Ekim 2015

Giymediklerini sat, paraya çevir!


İkinci el alışveriş hakkında ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama aşırı tüketim sonucu yılda 40 kilo kıyafet attığımızı ya da Londra’da her 5 dakika da bir 10,000 kıyafetin çöpe gittiğini biliyorum. Son on yıl içerisinde moda sektöründeki tüketim %60 arttı. Yani daha çok hayvan öldürülüyor, çocuk işçi çalıştırılıyor ve çevre kirliliği hızla artmaya devam ediyor. Ama moda endüstrisinin yarattığı bu yıkımı durdurmak da sadece bizim elimizde! Nasıl mı? Cevabı çok kolay; ikinci el ürünler (:



Her sezon değişen trendlerle gardrobumuza eklenen yeni yeni kıyafetler, çantalar, ayakkabılar ve aksesuarlar var ki zaten birilerinin gitmesi ve yenilerine yer açılması gerekli (: Şahsen ben gidenin yerine her zaman daha güzelinin geleceğine inananlardanım. Zaten hangimizin gardrobunda çok severek aldığı, vermeye kıyamadığı uzun zamandır giyilmeyi bekleyen bir ya da iki kere kullanılmış kıyafetleri ve aksesuarları yok ki? İşte artık kullanmadığımız kıyafet ve aksesuarlarımızı hem satarak paraya çevirebileceğimiz hem de uygun fiyatlarla güvenli alışveriş yapabileceğimiz bir sitemiz var: Gardrops.com! Ben fikri ilk duyduğumda o kadar çok sevdim ki, ilk alışverişimi çoktan yaptım bile (:



Sitede her kullanıcının bir gardrobu var ve istediği zaman ürünlerinin fotoğraflarını çekip, yükleyebiliyor. Herkes hem zevklerinin ve tarzının uyduğu harika insanlarla tanışıyor, hem binlerce çeşit ürün arasından beğendiklerini favorilerlerine ekliyor hem de alışveriş yaparken eğleniyor. 



Yazlıklarımızı kaldırmaya başladığımız bu günlerde, seni de gardrobunda temizlik yapmaya çağırıyorum. Ben kullanmadıklarımı ayırmaya başladım bile. Çevreye duyarlı, modanın geri dönüşümünü sağlayan Türkiye’nin en büyük Gardrops’un da giymediklerini sat, kolayca paraya çevir. Belki seninle karşılıklı alışveriş yapıyor oluruz (:




2 yorum:

  1. bayıldım siteye saattlerce bakabilirim ben de post yapıp paylaşmayı düşünüyorum bunu..herkesin ilgisini çekecektir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @audrey Evet, saatlerce bakabilir insan... Üstelik beğendiğin ya da ihtiyacın olan şeyleri çok uygun fiyatlarla edinmek cabası. Giyilmeyen eşyaların elden çıkarılmasının verdiği his ise paha biçilemez. Gadrops çok yaşa! (:

      Sil