3 Kasım 2015

Trend: Fular Yaka


Sanırım sezonun en feminen parçalarından biri  fular yaka bluzlar... "Beyaz yaka"lıların dünyasına son derece feminen bir dokunuş da diyebiliriz. Zira, fular yakalar 70'li yıllarda iş dünyasında daha fazla varlık gösteren kadınlar için, erkeklerin gömlek-kravat ikilisine karşı "dişi" bir tavır olmuş çıkmış. "Pussy bow" olarak adlandırılan bu parça, "Sekreter bluzu" olarak da anılmış. Fular yakaların en çok kullanıldığı dönem olarak 70 ve 80'li yılları gösterebiliriz.



2015-2016 kış sezonunda yeniden ortaya çıkan fular yakalar, kadınsı havasıyla bir çok modaseverin favori parçası haline gelmiş durumda... Jean pantolonlardan, kalem eteklere bir çok parçayla kolayca kombinlenebilmesi ve neyle giyilirse giyilsin asil ve şık bir hava vermesi onu epey kullanışlı bir parça yapıyor. Fular yaka bluzlar dışında, fular yakalı elbiseler de güzel bir alternatif olabilir. Fular yaka bluzunuz yoksa, bir gömleğin yakasına bağlayacağınız fularla aynı feminen ve şık duruşu elde etmeniz mümkün.



3 yorum:

  1. Merhaba! Yazılarınızı çok beğeniyorum. Neredeyse her gün yeni bir şey var mı diye baktığım bir blog haline geldi. :)
    Benim bir sorum var; Yargıcı markasının tarzı tam olarak ne oluyor? Retro diye düşündüm ben, ama emin olamadım.
    Soruma cevap verirseniz ve bu tarzda bildiginiz blog varsa önerirseniz çok memnun olurum. :)
    Teşekkürler şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yargıcı çok hakim olduğum bir marka değil... Ama eğlenceli ve stil dolu yazılar için bloğumu ziyaret edebilirsin. Yorumlarını merak ediyorum. Ben de bir Gardropkedisi hayranıyım. Görüşmek üzere...

      http://modaperestt.blogspot.com.tr/2015/11/victorias-secret-fashion-show-2015-pink.html

      Sil
  2. Fular yakaların retro ve 70'ler havasına bayılıyorummmmm

    YanıtlaSil