20 Nisan 2016

Göz Alıcı Olayım Derken Düğündeki İtici Baldız Olmayın


Malumunuz, yaz bağıra bağıra geliyor ve dolayısıyla bu, ardı arkası kesilmeyen düğün sezonunun da yaklaşıyor olduğu anlamına geliyor. Millet güle oynaya, halay çeke çeke evlenirken olan biz davetlilere oluyor. Eminim gelin ve damat bile, “düğünde ne giyeceğim” diye dövünüp duran biz kadınlar kadar yorulmuyordur.

Yazımın başlığında da bahsettiğim gibi, maalesef Türkiye’de “baldız topuzu”, “baldız farı”, “düğündeki itici baldız” vs. gibi bazı komik kavramlar var. Burada bahsedilen kişinin illa gerçekten gelinin kız kardeşi olmasına gerek yok. Şık olmakla, abartı makyajlı rüküş kadın olmak arasında çok ince bir çizgi var ve bu çizgiyi aşanlar gerçekten komik duruma düşebiliyorlar. Gözünüzde canlandırmaya çalışın, hani korkunç bir topuz, abartılı bir makyaj, masmavi ve alakasız bir far ve demode bir abiye… Tam bir “baldız”. Aman dikkat!

Peki, düğünlerde ya da önemli bir davette hem sade ve şık hem de göz alıcı olabilmek için nelere dikkat etmeliyiz diye soracak olursanız, öncelikli olarak dikkat etmemiz gereken en önemli nokta tabii ki o gece giyeceğimiz gece kıyafetinin doğru seçilmiş olması. Peki, doğru kıyafeti nasıl seçeceğiz?

Çoğu kadının şık gece kıyafeti arayışına girdiği şu dönemde, tüm markaların mağazaları birbirinden güzel abiye çeşitleriyle donatılmış durumda. Ayağınıza en rahat spor ayakkabılarınızdan birini giyip tüm mağazaları tek tek gezerek hem son moda gece kıyafeti modelleri hem de fiyatları hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Üstelik abiyeleri denerken muhtemelen oranızdan buranızdan fışkıracak yağlarınızın da erkenden farkına varabilir ve düğün gününe kadar sıkı bir diyet ve sert bir spor programı uygulayabilirsiniz. Win – win yani… 

“Ben alışveriş merkezlerini dolaşmaktan hiç hoşlanmam, mağaza mağaza gezmek bana göre değil,” diyorsanız da, bir zahmet en yakın kitapçıya ya da süpermarkete giderek birkaç tane kaliteli ve bilindik moda dergisi edinerek, son moda şık gece kıyafetleri hakkında geniş bir bilgi edinebilirsiniz. Hatta daha sonrasında güvendiğiniz iyi bir terziye beğendiğiniz modeli üstünüze göre diktirerek elbiseyi daha ucuza da getirebilirsiniz.


Aranızda benim gibi dergi almaya gitmeye bile üşenenleriniz var ise de, o zaman size son bir güzellik yapıyorum. Alın elinize kahvenizi, geçin bilgisayarınızın ya da tabletinizin başına ve şık gece kıyafeti örnekleri kısmına oturduğunuz yerden, hiç kendiniz yormadan bakın. Elle’deki bu Kırmızı Halı kategorisi benim çok hayatımı kurtardı, siz de birbirinden şık ünlülerin fotoğraflarına bakarak yardım alabilirsiniz.

Herkese şimdiden iyi eğlenceler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder