19 Eylül 2016

2016-2017 Sonbahar/Kış Trendleri

Olivia Palermo (Foto: le21eme)

Efendim, nihayet kış trendleri raporu için karşınızdayım! 2016-2017 Sonbahar/Kış trendleri yine hepimizin günlük giyimine rahatlıkla uygulayabileceği detaylardan oluşuyor. Özellikle geçen kış sezonlarından 'sağlam' parçalara yatırım yapabildiyseniz bu sezon da kullanabileceğiniz garanti... Neden mi? Geçen sezonlardan 2017 kış trendlerine sirayet eden parçalar yine ağırlıklı olarak 80'ler, askerî, Rönesans ve maskulen akımlardan etkilenmekte... Hülâsa, lafügüzafı bırakıp detaylarda boğulalım derim. İşte karşınızda, 2016-2017 Sonbahar/Kış moda trendleri!



80'ler 

70'lerin ardından 80'lerin taş gibi geleceği belliydi. Mini etek ve elbiseler, deri ceketler, deri ve tül kullanımı, file çoraplar, neon renkler, abartılı omuzlar, fırfır detayı, 'kör gözüne parmağım' tarzında hayvan desenler, lateks ve metalik renklerin bol bol kullanışına tanık olacağız.


Askerî / Militer

Askerî tarzın bir yere gitmeye zaten niyeti yoktu, 2017 kışına adını ilk sıradan yazdırması da pek sürpriz olmadı. Bu sezon en fazla dış giyimde rol oynayacak bu akımda Napolyon tarzı mantolar, bol düğmeli pelerinler, haki yeşil ve kamuflaj desenli kabanlar, militer havalı bomber ceketler bol bol giyilecek.


Maskulen / Erkeksi

Maskulen akım da son bir kaç yılın yükselen eğilimlerinden biri... Kadın giyiminde gittikçe daha fazla rol oynamaya başlayan erkeksi giyim parçaları, bu kez tam takım halinde iş başında!

http://www.gardropkedisi.com/2016/08/2016-2017-sonbahar-kis-renk-trendleri.html


Takım elbiseler, kravat, kruvaze bol ceketler, oversized mantolar, oxford ve mokasen ayakkabılar bol bol giyilecek. Renkler nötr tonlarda, desenler ise çizgili ve kareli olarak tercih edilecek.


Rönesans

Bir süredir dikkat çeken Viktoryen akım, 2017 yılında Rönesans'a evriliyor. Sanatsal dokunuşların öne çıktığı kıyafetlerde ihtişam ve asalet ön planda olacak. Kadife, saten, kendinden desenli kumaşlar, kabarık omuz ve kol detayları, korse, uzun elbiseler, gösterişli takılar bu eğilimin öne çıkan detayları arasında...


70'ler Western'i

70'ler akımı da bu kez kovboylardan ilham alıyor. Süet, püsküller, kovboy botları, şapkalar, iri metal tokalı kemerler, İspanyol paça Jean'ler, yöresel motifler revaçta olacak.


Anvelop

Kadına en çok yakışan detaylardan biri olan anvelop, etek ve elbiselerde kendine yer buluyor.


Büyük Yakalar

Demedi demeyin: 2016-2017 sonbahar/kış sezonunda yaka ve omuzlarda  büyük oyunlar dönüyor! Büyük yakalar da bu oyuna dahil olan detaylardan biri...


Cut-Out

Genellikle yaz sezonlarında ortaya çıkan "pencere" trendi kış sezonunda kendine yer buluyor. Özellikle kıyafetlerin bel bölgesinde cut-out detayları göreceğiz.


Dantel ve işlemeler

Bu sezon maskulenlik kadar feminenliğin de baskın olduğunu görüyoruz. Dantel ve işlemelerin yer aldığı giyim parçaları kış sezonunda gardıroplardaki yerini alacak. 


Deri

Deriyi trend olarak anmak belki de hata, zira her sezon podyumlarda yenilenmiş halde karşımıza çıkıyor. Bu sezon da renk renk kullanılıyor üstelik elbiseden eteğe, monttan bluza hemen her giyim parçasında görülüyor.


Fiyonk yaka / Siyah kurdele

Görünen o ki, moda tasarımcıları da bu feminen detayı çok seviyor. Fiyonk yaka bluzları yeniden değerlendirmenin tam sırası... Siyah bir kurdele/fular da yakalarınıza eşlik etmekten zevk duyacak.


Geniş omuzlar

80'ler gelir de, o abartılı vatkalı omuzları geri getirmez mi hiç? Getirmeseydi iyiydi aslında... Yine de 2017 kışında daha çok büyük beden havası verecek dış giyim parçalarında ve elbiselerde kullanacağını söyleyebilirim.



Gömlek&Kravat

Buram buram maskulenlik: İşte karşınızda erkeklerden çalınan gömlek&kravat ikilisi. Kadında da güzel duruyor hani (;


Kadife

Sokak modası bütün yaz kadife giydi ya hu! "Kışın ne giyecekler?" derken, kışın da giyilecek kadife parçalar podyumları süsledi pek tabii... 


Kat-Kat / Layering

Aman lahana gibi... Kışın en sevdiğim... 80'lerin muhteşem dönüşü sebebiyle askılı ve kolsuz elbiselerin altına kazak giyilebilecek. 


Kısa paçalar / Culottes

Çok sevilen kısa paça trendi, kış sezonuna dahil oluyor. Eteği andıran bollukta olanlardan daha dar kesimlere bileklerin epey üzerinde paçalarla dolaşacağız. Cullottes pantlonlara yatırım yaptıysanız kârdasınız (:


 

Yapay Kürk Yaka

Yapay kürkü bu sezon daha çok detaylarda görüyoruz. Asimetrik şekilde kullanılan kürk yakalar da bu detayların en dikkat çekenlerinden biri...


 Lace-up 

Bağcıklı, korse havası veren bu detay epeydir podyumlarda ve sokak modasında aslında... Yine de bu kış gerçekten ayrı bir yeri var. Özellikle elbiselerde...


Mesh

Spor-şık akımın etkisiyle kıyafetlerde kendine yer bulan mesh artık önemli bir trend olarak 2017 kışında kendini gösteriyor.


Metalik renkler

Kışa ışıltı katmadan olmaz... Artık gözümüzün alıştığı metalik, kış sezonunda kıyafetleri tepeden tırnağa etkisi altına alıyor. Metalik renkte elbiseler daha revaçta olacak.


Omuz Dekoltesi

Bu kış omuzlar epey üşüyecek. Zira, kayık yaka, ince askılar ve tek omuzu açıkta bırakan yakalar çok popüler.


Oversized / Büyük beden

Üstünüze en az iki beden büyükmüş gibi gelen parçalar öne çıkıyor. Özellikle dış giyimde bu trendin hatırı sayılır bir yeri var. 


Pelerin

Sezonu "Kış masalı"na çevirecek güzide bir trend Pelerinler... Bu sezon askeri ve desenli olanları da popüler.


Pili

Yine feminen bir dokunuş.. Etek ve elbiselerde pili detayını çok fazla göreceğiz, giyeceğiz. Metalik kumaşlarda bol bol kullanılacak.


Pinstripes

Mafya anaları geri dönüyor! Takımları süsleyen pinstripe desenler sezonun favorilerinden...


İç çamaşırı etkisi / Transparan

Diyorum ya ne kadar maskulenlik varsa bir o kadar da feminenlik var! İç çamaşırını andıran parçalar müh,m bir yer tutarken, transparan kumaşların da bol bol kullanılacağı bir kış olacak.


Yün astar / Shearling

Sıcacık tutan aynı zamanda kıyafete şıklık katan bir detay, yün astar trendi yeni sezonda devam ediyor.


Yüksek bel

Düşük bel giymekten hoşlanmayanların yüzünü güldüren trend: Yüksek bel... Yüksek bel pantolonlar daha çok bileğe gelmeden sonlanmış kısa paçalarla kullanılıyor. 


Maxi mantolar

Neredeyse tabanınıza kadar uzanan boyda maxi mantolar, kış sezonunun en havalı trend parçaları arasında yer alıyor.


Yandan yırtmaç

Kış sezonunda uzun eteklerin yandan yırtmaçlarla süslenmesi dikkat çekiyor. Aynı şekilde elbiseler de bu trendden nasibini alıyor. 


Lateks

Merhaba 80'ler, merhaba lateks. Lateksten her şey pek moda! 


Sloganlar

Konuşan parçalar yine revaçta... Kış sezonunda esprili sloganlarla süslü kazaklar, bluzlar dolaplardaki yerini alacak.


Uzakdoğu desenleri

Etnik desenler yine popüler ve yine Uzakdoğu'dan yana... Özellikle elbiselerde Uzakdoğu esintili işlemelerin öne çıkacağı bir sezon yaşayacağız. 


Fotoğraflar: Vogue


4 yorum:

  1. Bi suredir yeni gonderiniz var mi diye bakiyodum acikcasi...2017 trendlerini gormek hosuma gitti...favorilerim bayadir kullandigim oversizedler ve de yine ortaya çikmasina sevindigim kadifeler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Jane Çok sevindim hoşunuza gittiyse; okuyan gözlerinize sağlık! Sevgiler...

      Sil
  2. Seksenler bence de hiç geri gelmeseymiş çok daha iyi olurmuş sizce de biraz abartılı değilmi normalde giyilebilecek gibi değil sanki daha çok kostüm gibi hepsi

    YanıtlaSil
  3. Bu arada sizin blogda yeni yazı görmek mutluluk sebebi 😊

    YanıtlaSil