23 Eylül 2016

Trend: Scrunchie / Kumaş Saç Tokası


Duyduk duymadık demeyin: Kumaş saç tokaları (Scrunchie), daha doğrusu kumaşla kaplı saç lastikleri yine popüler... 80-90'lı senelerin 'kült' saç aksesuarlarından biri olan kumaş saç tokası, stil ikonları tarafından da kullanılıyor. Geçmiş yıllarda hatırlarsanız, Madonna, Olsen ikizleri, Jennifer Lopez, Rita Ora, Selena Gomez, Hilary Clinton hatta Sarah Jessica Parker’a kadar pek çok ünlü bu tokaları tercih etmişti. 



Kumaş saç tokalarını 2013'te podyumda salınan mankenlerinde görmeye başlamıştık. 2014-2015 sonbahar/kış sezonunda Chanel'in defilesinde Cara Delevingne'nin örgülü saçlarında kullanılan kumaştan saç lastikleri dikkat çekmişti.

Cressida Bonas

Bana sorarsanız, bu tokalara en çok dikkat çeken kişi, bizim prens Harry ile yaşadığı fırtınalı aşkla dikkatleri üzerine çeken Cressida Bonas'tır. Scrunchie'lerle arası iyi olan Cressida, 2013 yılında toka mevzusuyla epey konuşulmuştu. 


2016 yılına geldiğimizde tasarımcıların bohem tarz kıyafetlerle dağınık topuzları kumaş tokalarla tamamlaması dikkat çekti. Şimdilik, sıkı topuzlara eşlik eden scrunchie'ler daha çok kullanılacağa benzer...


Pek çok renk ve desen seçeneği bulunan kumaş saç lastikleri, saça normal saç lastiklerinden daha az zarar vereceği için de tercih edilebilir. Eğer kumaş tokanız yoksa, fular ya da eşarpları topuzunuza, at kuyruğunuza bağlayarak da retro 80'ler görüntüsü elde edebilirsiniz.





Fotoğraflar: Pinterest

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder