23 Ocak 2013

Kadınlar için 2013 İlkbahar - Yaz Trendleri

Yeni sezonun renk trendlerini öğrendikten sonra, sıra geldi genel hatlarıyla trendleri öğrenmeye... İlk olarak kadınlar için 2013 İlkbahar - Yaz trendlerine bakalım. Hem sezon başında alışveriş yapmak isteyenler ya da gardırobunu şöyle bir elden geçirecekler için faydalı olayım (: Bu sezon şahsen beğendiğim ve takip edeceğim bir çok trend var. Bakalım siz de yeni sezon trendlerini beğenecek misiniz?


Çizgili / Stripes

Kalın, ince, yatay, dikey... Nasıl olursa olsun fark etmez, çizgiler yeni sezonda dört bir yanımızı saran önemli bir trend. Bir çok ünlü markanın koleksiyonlarında yer verdiği çizgiler çoğunlukla siyah-beyaz kullanılıyor.


Puanlı / Puantiye / Polka Dots

Geçtiğimiz sezon da trend olan puantiye 2013 ilkbahar / yaz sezonunda da çok moda... 1950'lerin zerafeti ve feminenliğini yeniden yaşatacak olan puanlı parçalar çoğunlukla siyah ve beyaz renklerde kullanılıyor.


Metalik / Metallics

Göz kamaştıran metalik parçalar yeni sezonda gözlerimizi şenlendirmeye devam edecek. Hemen her tür parçada görülen metalik kumaşlar özellikle mont , kaban, elbise ve ayakkabılarda öne çıkıyor.


Fırfır / Ruffles

Feminen detaylardan olan fırfır, yeni sezonda elbise ve bluz gibi parçalarda sıklıkla görülüyor. Genellikle iri fırfırlar dikkati çekerken, fırfırların en fazla kullanıldığı yerler yaka, kol, bel ve manşetler oluyor.


Kareli / Ekose / Checks / Plaids

Koleksiyonlardaki en önemli grafik desenlerden biri de kareli olanlarıydı. Yine siyah beyaz damalı desenlerin revaçta olacağı yeni sezonda ekose tarzında kareli desenlerin de popüler olduğunu unutmayın. Optik illüzyonlara hazır olun !


Püskül / Fringe

1920'lerin dans giysilerinin en önemli detayı püskül, yeni sezonda elbiseleri ve etekleri bol bol süsleyecek. Günlük giyimden ziyade gece elbiselerinde püskül detayını sık sık göreceğiz.


Kısa üstler / Büstiyer / Midriff

Geçen yazın favori parçalarından ve önemli trendlerinden kısa üstleri sevenlere müjde ! 2013 İlkbahar / Yaz sezonunda kısa üstler oldukça popüler olacak.


Transparan / Sheer / Şifon

Yine geçtiğimiz sezonun favorilerinden transparan parçalar bu sezona da sirayet ediyor. Etek ve elbise gibi parçalarda sıklıkla görülecek transparan, zaman zaman dantelle karşımıza çıkacak.


Smokin / Tuxedo

Maskulenlik / Androjenlik modacıları etkilemeye devam ediyor ve edecek... Yeni sezonda smokin ceketler dikkati çekerken, takımlarda tek renk olarak siyah ve beyaz olanları revaçta olacak.


Çiçekli / Floral

Çiçekli desenler geçtiğimiz yaz olduğu gibi yine çok trend. Ancak bu sefer daha da önem kazandığını göreceğiz. Yeni sezonda daha çok iri baskılar, çiçek bahçesiymiş gibi yoğun desenler ve ayna efektli baskılar dikkat çekiyor.


Monokrom / Siyah-Beyaz/ Monochrome

Sezonun anahtar trendlerinden biri olan monokrom, hemen herkesin rahatlıkla uygulayabileceği bir trend. Klasik ve şık olmasının avantajıyla bir çok yerde kullanmak da mümkün.


Oryantal / Oriental

Uzakdoğu esintileri yeni sezonda kendini hissettiriyor. Kimono tarzında bluz ve elbiseler revaçta olacak. Bunun dışında ejderha, lotus çiçeği, şakayık gibi oryantal desenleri bol bol göreceğimiz bir sezon bizleri bekliyor.


Safari

Safari modası sadece renkleriyle değil, tarz olarak da yeni sezonu etkileyecek. Safari tarzında elbiseler, pantolonlar ve yelekler yeni sezonda öne çıkıyor.


60'lar / Sixties

Yine bir moda klasiği; eskiler dönüp dolaşıp yeniden trend oluyor. 1960'ların havasını günümüzde estirecek parçalarda büyük grafik desenler dikkati çekecek. Bunun dışında mini etekler, A kesim elbiseler, Mary-Jane ayakkabılar ve canlı renkler 60'ların günümüze yansıyan detaylarından olacak.


Cut out / Mesh / Delikli

Geçtiğimiz yaz sezonunda kendini iyice hissettiren delikli kumaşlar ve cut out bu sezonun hitlerinden biri olmaya aday kesinlikle. Özellikle deri ya da deriye benzer kumaşlarda çiçek şeklinde delikli desenler göreceğiz. Cut out ise elbiselerden bluzlara bir çok yerde karşımıza çıkacak.


Yılan derisi / Yılan desen / Snakeskin

Hayvan desenler her sezon karşımıza illa ki çıkıyor. Bu sezon ise hayvan desenin tahtına yılan derisi oturuyor. Pastel tonlarda kullanılan yılan derisi aklımıza gelebilecek her giyim parçasında kullanılacak.


Pili / Pleated

Pilinin modası bu sezon da geçmiyor. Aksine pilili elbiseler sezonun ilgi çeken parçalarından biri... Pastel tonlardan parlak tonlara hemen her renk ve boyda pili elbiselere hazır olun!


Ombre / Batik

Batik kumaşlar ya da renk geçişlerinden oluşan ombre trendi yeni sezonda karşımıza bol bol çıkacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder