9 Ekim 2013

Trend: Tomboy


2013/2014 Sonbahar-Kış sezonu trendleri bir kaç sezondur gündemde olan "Tomboy" yani erkeksi giyim eğiliminden etkileniyor. Bu "maskulen-feminen" akımdan hoşlanıyorsanız eğer, bu sezon oldukça şanslı sayılırsınız. Niye mi? Çünkü, bu kış erkeksi giyim için elimizde oldukça fazla malzeme var. Akımların, trendlerin ve desenlerin erkeksi giyimi desteklediğini görüyoruz. Hal böyle olunca erkeksi giyim için gerekli olan bir çok parçayı da edinmek çok kolay...


Bu trende uymanın en risksiz ve en kolay yolu kesinlikle sezonun trendi olan takım elbiseler! Aynı renk ya desenden olan takım elbiseler maskulen havasıyla bu trendi sevenlerin öncelikli seçimlerinden biri olacak kesinlikle... Takım elbiselerin maskulen havasına kravat ya da papyon gibi erkeksi detayları ekleyerek bu trendin daha da baskın hale getirildiğini görüyoruz. 


Tuxedo ve blazer ceketlerin yine önemli bir yeri var. Bu sezon kruvaze ceket ve mantoların da bu eğilimi yansıttığını söylemek zor değil. Dış giyimde ise manto ve kabanların kadın silüetlerini saklayacak kadar bollaşması, yani Oversized mantoların sezonun en önemli trendlerinden biri olması dikkati çekiyor. Oversized mantolar Tomboy şıklığının önemli parçalarından biri haline geliyor.


Maskulen eğilimi destekleyen kumaş ve desenler ise sezonun hitlerinden... Kareli, ekose, Pinstripes, tüvit, Piyedepul gibi desenlerin erkeksi giyimi anımsatması da bu eğilim için önemli detaylardan olmalarını sağlıyor. Aksesuarlarda ise Tomboy şıklığına uyum gösterecek Oxford, Slipper, Loafer ve mokasen gibi ayakkabıları; çantalarda ise evrak çantasına benzeyen clutch çantaları Tomboy şıklığı için kesinlikle öneririm.

 
 

2 yorum:

  1. siz harika bir blogsunuzz________

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tugbade asıl sen harikasın, takip ettiğin için çok teşekkürler! sevgiler...

      Sil