27 Kasım 2013

Zayıflar için giyim önerileri

 Atlantic-Pasific

Evet, yine bir istek post ile karşınızdayım. Başlığa bakıp "Zayıfsa ne giyse yakışır zaten" diye düşününler mutlaka olacaktır. Elbette fazla kilosu olan da, zayıf olan da kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle giyinmekte özgür... Ancak, burada sadece zayıflığından şikayet edip, giydiğinin yakışmadığını düşünenler için işe yarar bir kaç stil önerisi paylaşmak istiyorum. Günlük hayatta kolaylıkla uygulanabilecek bu tüyolar neler, hemen bir bakalım. İşte karşınızda zayıflar için giyim önerileri!

1- Peplum parçalar giyin

Peplum bluzlar, elbiseler ve etekler, zayıflığından şikayet edenlerin mutlaka dolabına eklemesi gereken parçalardan... Hacimli görüntüsü ve bele oturduktan sonra genişlemesiyle tipik kum saati görünümünü vadeden bu kullanışlı parçaları gönül rahatlığıyla giyebilirsiniz. Verdiği kadınsı görünümle de kıvrımlı olmamaktan şikayet edenlere bir nebze çözüm olabilir. Bonus olarak,  önümüzdeki sezonlarda peplum parçaların yine trend olmaya devam edeceğini şimdiden söyleyeyim.

 Blonde Salad

2- Enine çizgileri tercih edin

Enine çizgilerin göz yanılması sağlayarak kişiyi daha kilolu gösterdiği söylenir. Ben de çizgilerin özellikle üst kısımda kullanıldığında ya da elbise olarak tercih edildiğinde kişiye kıvrımlıymış gibi bir görüntü verdiğini düşünüyorum. Birazcık kıvrımınız varsa, kıvrımlı bölgeye dikkat çekmek için enine çizgili parçalardan yararlanabilirsiniz. Dikine çizgilerden mümkün olduğunca kaçınmanızda fayda var.


3- Çok bol ve çok dar parçalardan uzak durun

Burada kıyafet seçimlerinde denge kurmak gerekiyor. Oversized çok trend olabilir ama çok zayıf biri bol giydiğinde kıyafetlerin içinde yüzüyormuş gibi görünür. Aynı şekilde dar parçalar da kişinin çok zayıf olduğunu vurgular. Bol kıyafetlerden ziyade yapımında daha çok kumaş kullanılmış, hacimli duran parçaları tercih etmek, zayıflığını kamufle etmek isteyenler için doğru tercih olacaktır.



4- Koyu renklerden kaçının

Kıyafetlerinizi açık renklerde, özellikle pastel tonlarda seçmeniz daha kilolu gözükmenizi sağlar. Bunun tam tersi olarak koyu renklerden kaçınmanızı da öneririm. Parlak tonları da kullanabilirsiniz elbette ancak pastel tonları giydiğinizde daha dolgun gözükeceğinize emin olabilirsiniz. Sadece kıyafet mevzusunda değil, makyajda da pastel tonlara yönelmeniz stiliniz açısından fayda sağlar.


5- Katmanlı giyinin

Katmanlı giyim trendi sizin için bir stil haline gelmeli...Özellikle kışın bu açıdan çok avantajlısınız; ceket, yelek, süveter, hırka ve gömlek gibi parçaları stilinize ve zevkinize göre katmanlı bir şekilde giyebilirsiniz. Yazın da ince gömlekler, askılı bluzlar ve ince hırkalarla bir çok kombinasyon yapılabilir. Özellikle blazer ceketlerin kurtarıcı olduğunu bilin. Ceketinizin tam ölçünüzde ve belinize oturmasına dikkat edin. Dar bir bluz giydiğinizde üstüne yelek giyin. Kot gömleğinizi tişörtünüzün üzerine ceket gibi kullanın...



6- Pileli, fırfırlı ve volanlı parçalardan edinin

Pileli etekler sizi olduğunuzdan kilolu gösterir. Pantolonlarda da önden pilesi olan modellerden mutlaka edinin. Fırfırlar, göz yanılması sağlayarak daha dolgun bir görüntü sağlar. Bunun için fırfırlı bluzları ve gömlekleri deneyebilirsiniz. Kumaşların ya da kumaş parçalarının yoğun olarak bulunduğu üstler sizin için idealdir. Kıyafetlerinizde süslemelerden, incik boncuktan, tüy ve kürkten her zaman yararlanabilirsiniz.

Alexa Chung

7- Yüksek topuklulardan kaçının

Babetlerden, kitten topuklu ayakkabılardan ya da orta ve kısa uzunluktaki topuklu ayakkabılardan edinin. Uzun topuklu ayakkabıların zayıflığınızın altını çizeceğini bilmelisiniz. Bu sebepten kısa topuklar sizin için biçilmiş kaftan...

Emmanuel Art

8- V yaka giymeyin, yuvarlak yakalara yönelin

V yaka kişiye daha uzun ve ince bir görünüm verir, bu sebepten yuvarlak ve kare şeklindeki yakaları kullanmaya çalışın. İlle V yaka giyecekseniz büyük kolyelerden ya da fularlardan yararlanıp giyebilirsiniz. Çok kemikli omuzlarınız varsa spagetti askılar yerine kalın askılı parçaları tercih edebilirsiniz.



9- Bol aksesuar kullanın

Şapka takmaya çalışın, çok aşırı büyük olmayan kolye, küpe ve bilezikler edinin, orta kalınlıkta kemer kullanın, şal ve eşarbınız her daim kıyafetinizi tamamlayan detaylardan olsun. Eğer boyunuz da uzunsa büyük çantalardan edinebilirsiniz

 Atlantic-Pasific

Fotoğraflar: Atlantic-Pasific, Kayture, Stockholm Streetstyle

4 yorum:

  1. harika bi post! bir de kalem etek nasıl giyilir post'u yapsan biz balıketlilere süper olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @123 Teşekkürler! Tabi, önerini not aldım (: Sevgiler...

      Sil
  2. valla bende bu durumdan şikayetçiyim zayıf olduğum için bir türlü yakışan kıyafet bulamıyorum bunları deneyeceğim teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Ben acayip zayıfım bunları denemekten zarar gelmezz teşekkür( ˘ ³˘)♥

    YanıtlaSil