26 Ağustos 2014

Okula Dönüş Modası


Daha doğrusu okula dönüş sezonunda olmamızdan mütevellit, öne çıkan bazı giyim parçalarından bahsetmek istiyorum bugün. Bana göre alışveriş yapmak için yılın en keyifli zamanlarından birini yaşıyoruz. Bir yandan yaz indirimleri sürüyorken diğer yandan yeni sezon kıyafetlerini keşfediyoruz. Sonbahara ramak kalan bugünlerde, okul telaşının başlaması pek tabii modanın eğilimlerine de yön veriyor. Okula dönüş temasının bir adım öne çıkardığı giyim parçaları neler haydi gelin bakalım.


Sırt Çantası

Sırt çantasını okul dönemlerinde hepimiz kullandık, kullanmaya devam ediyoruz. Ancak, okula dönüş etkisiyle biraz daha öne çıkan bir trend haline geldiğini söylemek lazım. Sırt çantası kullanmak için öğrenci olmanıza gerek yok; deri ve ya deri görünümlü biraz vintage esintisi bulunan sırt çantaları ile özgür bir hava yakalayabilirsiniz. Bir çok eşyayı sırtınızda dengeli bir biçimde taşımak da işin en güzel yanı...



Mini etek

Ekose ve kareli desenlerin yine trend olmasıyla, dizin biraz üzerinde ekose etekler okula dönüş eğiliminin en önemli parçalarından biri. Bu sezon A kesim patenci eteklerin de bu akımda kendine yer bulduğunu söylemek gerek.


Dizüstü Çorap

Preppy akım söz konusu olunca giyene tam bir kolejli havası veren dizüstü çorapları da unutmamak lazım. Mini eteklerin en güzel tamamlayıcılarından olan bu çoraplar, yeni sezonda uzun çizmelerle de giyiliyor.


Mary-Jane Ayakkabı

Atkılı ayakkabı modelleri yeni sezonda dikkat çekiyor. Sıklıkla okul için tercih edilen tek atkılı Mary-Jane ayakkabılar da biz büyükler için harika bir okula dönüş parçası (: Mary-Jane ayakkabıların kolejli havasıyla birleşen yüksek topukları, seyri hoş görüntüler ortaya çıkarıyor.


Oxford-Boyfriend Gömlek

Okul deyince gömleksiz olur mu? Gömleğin klasik bir parça olmasının dışında, bir trend olarak görüldüğü bugünlerde "Back to School" havasına en çok o yakışıyor. Forma mavisi ve beyaz gömlekler daha bir gözde...


Blue Jean ve Spor Ayakkabı

Öğrenci olmak en çok da bu iki rahat ve kullanışlı parçayla günlerini geçirmek demek... İkisi de hem sezonun trendlerinden, hem de okula dönüş temasının en önemli parçalarından.

Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

2 yorum: