30 Ocak 2015

Stil ikonu: Alexa Chung

 
5 Kasım 1983 tarihinde İngiltere'de dünyaya gelen Alexa Chung, İngiliz stili deyince, akla ilk gelen isimlerden biri... Televizyon sunuculuğu, modellik ve Vogue dergisinde editörlük yapan Alexa Chung, başta Karl Lagerfeld olmak üzere, bir çok moda otoritesinden övgü dolu sözler almış gerçek bir stil ikonu... Alexa Chung, değişik parçaları bir arada başarıyla kaynaştıran ve vintage giysileri stiline ustalıkla katan bir stile sahip. Bazen Tomboy bazen feminen çizgilerde dolaşan Alexa Chung stilinde öne çıkan noktalar neler, bakalım:
 
 
Oxford Ayakkabılar

Çoğu stil ikonunun aksine Alexa Chung, İngiliz stiliyle bütünleşmiş Oxford ayakkabılarından asla vazgeçmedi. Oxford ayakkabılarıyla feminen kombinasyonlarına maskulen bir şıklık katmayı başardı. Oxford ayakkabıları dışında yine bir diğer maskulen ayakkabı olan Loafer'lar ve feminen babetler de Alexa Chung stilinde öne çıkan parçalardan oldu. Babet demişken, Charlotte Olympia'nın meşhur Kitty Flats babetlerini de kendisiyle özdeşleştirdi.


Pinafore (Önlük) Elbiseler

Alexa Chung stiliyle özdeşleşmiş önemli parçalardan biri de önlük elbiseler... İster Jean olsun ister deri, stil ikonu bu parçayı dört mevsim giymeye bayılıyor. Bazen askılı bir elbise gibi giydiği bu parçayı bazen de Breton bluzlarla ya da sade tişörtlerle tamamlıyor.


Peter Pan Yaka

Peter Pan yakalı gömlekleri ve elbiseleri moda haline getiren birini arıyorsanız size rahatça Alexa Chung örneğini verebiliriz. Trend olup olmaması mühim değil, çünkü Peter Pan yakalı parçalar  Alexa Chung stilinin olmazsa olmaz parçaları arasında yer alıyor.


Atkılı ve bilekten bağlı ayakkabılar

Genellikle düz ayakkabılar giyen stil ikonu, topuklu da giyse topuksuz da giyse bilekten bağlı ya da atkılı ayakkabıları sıklıkla tercih ediyor.


Denizci stili

Denizcilerden ve donanmadan ilham alınmış parçaları Alexa Chung'ın üzerinde sık sık görebilirsiniz. Özellikle enine çizgili Breton bluzları ya da denizci stilindeki mantoları çok sık tercih ediyor.


 
Kısa Şortlar

Alexa Chung stilinde kısa şortların da önemli bir yeri var. Jean, deri ya da kadife... Yazın kot şortu sıklıkla tercih eden stil ikonu deri şortları kışın opak çoraplarla tamamlıyor.

 
 
Alexa Mulberry
Mulberry'nin Alexa Chung'ta gördükleri vintage bir evrak çantasından ilham alıp tasarladıkları ve daha sonra da Alexa adını verdikleri bu ikonik çanta da Alexa Chung ile bütünleşmiş bir parça... Stil ikonu kahve tonlarında ve leopar desenli Alexa'larını çok seviyor.


Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

1 yorum:

  1. ben çok beğeniyorum bu kızı bence bir masumluk hoş kendine haz bir tarzı ve havası var_______

    YanıtlaSil