1 Aralık 2015

Diz üstü çizme, etek ve elbiselerle nasıl giyilir?


2013 yılından beri istikrarlı çıkışını sürdüren Thigh-High Boots yani diz üstü çizmeler, içerisinde bulunduğumuz sezonun favori parçalarından biri... Oldukça feminen bir tavrı olan diz üstü çizmeler, etek ve elbiselerle kombinlemek için muhteşem bir parça olabilir. Diz üstü çizmeniz varsa ve kombin konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, bu post belki de derdinize derman olacak (: Diz üstü çizme almak isteyen, lakin bir türlü cesaret edemeyenler de belki bu parçayı gardıroplarına katmayı düşünebilirler. İşte karşınızda diz üstü çizme giymek için pratik öneriler...



Kaliteden şaşmayın

Diz üstü çizmeler oldukça gösterişli ve dikkat çeken parçalar... Bu sebepten süet ya da deri (veya benzeri) çizme alacağınızda kaliteli olmasına özen göstermek gerekiyor. Çok ince topuklar yürümeyi zorlaştırabileceği gibi, ince tabanlar da soğuktan donmanıza sebep olabilir. Uzun yıllar giyebileceğinizi düşünerek "bir kere alın, iyisini alın" derim. Bir de bu tarz çizmelerde zaten uzunluk dikkat çekici olacağından, platform topuklu olanlarından uzak durun...


'Birazcık' bacak dekoltesi verin

Etek ya da elbise boyunuzun bir  ya da iki parmak aşağısında başlayan çizmelerle hiç abartılı olmadan klas bir şıklık yakalayabilir, bonus olarak da çok çekici görünebilirsiniz. Bu konuda üstat Olivia Palermo'nun diz üstü çizme kombinlerinden feyz almanızı salık veririm.


İşi resmiyete dökün

Ofis kombinlerinde yada ciddi bir görünüm sergilemek istediğiniz zamanlarda diz üstü çizmenizi çorap gibi kullanın. Etek ve elbisenin altında kaybolan bacaklar tarz bir görünüm verirken, eforsuz şıklık için de güzel bir alternatif sunar. Bacak boyunuz kısaysa, çizmenizle aynı renkte bir etek ya da elbise tercih edin. Bütün olarak bakıldığında bacak boyunuz daha uzun ve ince gözükecektir.


Minileri değerlendirin

Mini etek ve elbiseleri kombinlemenin en şık yollarından biri diz üstü çizmelerle birlikte giymektir. İnce şifon elbiseleri süet çizmelerle, triko olanları deri çizmelerle deneyebilirsiniz. 


Yırtmaçlı ve asimetrik etekleri diz üstü çizmelerle kullanın

Feminen kombinler yaratmak için yırtmaçlı etek ve elbiseleri diz üstü çizmelerle kombinleyebilirsiniz. Aynı şekilde asimetrik kesimli etekler de diz üstü çizmelerle çok yakışıyor.


Süet ve deriyi birlikte kullanın

Bu iki farklı materyali bir arada kullanıp hoş bir kombin elde edebilirsiniz. Deri eteklerinizi süet çizmelerle, süet eteklerinizi de deri diz üstü çizmelerle birlikte giyebilirsiniz.


Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM


1 yorum:

  1. Off bütün kombinleri beğendim. Hastasıyım bu çizmelerin. Ama platformlu olanlarından nefret ediyorum. Süet kalın kısa topuklu olanlar en cool olanlar bence.

    YanıtlaSil