8 Aralık 2015

Kate Middleton Diana'nın tacını taktı


Her yıl Kraliçe Elizabeth'in düzenlediği Diplomatik Resepsiyon bu yıl da gerçekleşti. Kate Middleton, her resepsiyonda olduğu gibi bu yıl da Kraliçe'ye ait mücevherleri tercih etti ancak, bu sefer Diana'nın tacını kullandı. Hatırlarsanız, bundan önce 3 kez Kraliyet'e ait taçları kullanmıştı. İlk kez Lady Di'nin tacını kullanan Düşes, hem çok konuşuldu hem de gönülleri bir kez daha fethetti.


Diana'nın en sevdiği tacını (Cambridge Lover's Knot) takan Düşes, görüntüsünü Alexander McQueen tasarımı mavi dantelli elbisesiyle tamamlamış. Tamamlamış diyorum çünkü basına kapalı yapılan resepsiyon sebebiyle sadece arabanın içinden görüntüler mevcut... Kate bu elbiseyi yine daha önce, 2013 yılında basına kapalı yapılan bir Kraliyet resepsiyonunda giymişti. Umuyorum 3. kez giydiğinde elbiseyi bütünüyle görme şerefine erişiriz (:

 Diana ve Cambridge Lover's Knot

Taç niye Diana'nın diyoruz? Efendim; aslında bu değerli taç Kraliçe Mary'e aitmiş. Mary'nin ölümünden sonra taç Kraliçe Elizabeth'e geçmiş. Kraliçe Elizabeth ise Diana'nın Prens Charles ile evlenmesinden bir gün önce kırmızı kadife bir kutunun içerisinde bu tacı Diana'ya hediye etmiş. Diana'nın boşanmasının ardından 1996 yılında taç yeniden Elizabeth'e geri dönmüş. Tekrar ortaya çıkışı da Düşes'in onu kullanması ile gerçekleşti. Elmas ve incilerle süslü tac, Gotik dizaynıyla dikkat çekiyor.



Bu arada Kate'in yine yeniden taktığı küpeler de pek tabii Kraliçe'ye ait.

Fotoğraflar: Daily Mail 


1 yorum:

  1. Güncelleme yapma gereği duymuyorsunuz sanırım profil fotomda bile var bu resepsiyona ait resim 🙄

    YanıtlaSil