14 Mayıs 2017

2017 İlkbahar / Yaz Moda Trendleri


Henüz 2017 baharını yaşıyorken, 2017 ilkbahar / yaz moda trendlerine göz atmak için pek de geç kaldığımızı düşünmüyorum. Amacım her post'ta olduğu gibi 2017 yaz modasının temalarına ve en trend noktalarına hızlıca göz atıp, siz güzide okurlarıma malumat vermek. Her sezon olduğu üzere hem geçen sezonun etkisinin sürdüğü hem de yeni eğilimlerle şekillenen moda trendleri söz konusu... İşte karşınızda tüm detaylarıyla 2017 ilkbahar/yaz moda trendleri!



'Göz alıcı' pembeler

2017 ilkbahar/yaz trendleri arasında en dikkat çeken eğilimlerinden biri şüphesiz parlak ve göz alıcı pembe tonlarının sıklıkla kullanımı... Pembe renk trendi, özellikle macenta rengine yakın hatta fuşyaya bakan tonlarıyla kullanılıyor. Parlak pembe elbiseler sezonun en dikkat çekici parçaları arasında yer alıyor.


Çiçekli desen

'Çiçek desenleri altın çağını yaşıyor' desek abartır mıyım bilmiyorum, lakin 3 boyutlu çiçekler, çiçek işlemeleri ve çiçek desenli kumaşların her şeyde öne çıktığı bir sezondayız.


İç çamaşırını günlük kıyafetlerde kullanmak

'İçindeki dışına' trendi bir süredir zaten gündemde.... Sadece 2017 yaz modasında biraz daha görünür oluyor. Hiç umulmadık kombinlerde ortaya çıkan dantel ve tül kullanımı, bralet, korse, korsaj ve sütyen gibi iç çamaşırlarını günlük hayata taşıyor. Tişört üzeri iç çamaşırı modası da tam gaz devam ediyor.


Kan kırmızılar

"Amaaan sende; kırmızı her sezon moda" dediğinizi duyar gibiyim lakin işin aslı öyle değil. Bu sefer kırmızının en yoğun, en göz alıcı ve en iddialı tonlarından bahsediyorum. Kan kırmızı, ateş kırmızısı yada lav rengi... Kırmızı rengin zirvesini 2017 modasında yaptığını söylemek yanlış olmaz...


80'ler

"Aman sakın geri gelmesin" diye düşündüğünüz bir çok trend 80'ler temasından geliyor. Kabarık kollar, tek omuzlu elbiseler, tayt pantolonlar, ince askılar, metalikler, büyük küpeler, vinil, derin dekolteler... Bunlara bir de parlak pembe ve morları ekleyince zaten eksik kalmıyor.


Fırfır

Fırfır esasında sürpriz olmayan bir trend... Her şeyde her detayda kullanılır olması bir yana sanırım tasarımlarında yer vermeyen modacı da kalmadı. Bu yıl fırfırlarda dikey, asimetrik kullanımların olması dikkat çekiyor. Romantik parçalarda şifon kumaşlar klasik fırfırlarla taçlanıyor.


Kare Omuz

Amerikan futbolu oyuncularının formasını anımsatan 'aşırı' omuz detayı da 2017 sezonunun es geçilemeyecek trendleri arasında yer alıyor. Vatkalarla daha geniş ve dik gözüken omuzlar özellikle ceketlerde dikkat çekiyor.


Kayık yaka / Omuz dekoltesi

2017 modasında omuz ve kollar üzerine çok fazla oyun oynanıyor. Ziyadesiyle gözde olan omuz dekolteleri, kayık yaka detayıyla bir tık öne çıkarken, yakaların kollara doğru düştüğüne ve gerçekten omuzlardan kayıp gittiğine tanık oluyoruz (:



Sweatshirt

Serin bahar günlerinde yada yaz akşamlarında favori olacak hem spor hem şık sweatshirtler bu sezona adeta damga vuruyor. Taşlı tuşlu, sloganlı ya da Crop top olanı varsa daha da revaçta...


Gündüz gözüyle pijama

İç çamaşırının ayyuka çıktığı bir sezonda pijamaların evde kalacağını zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Pijama, pijamayı andıran satenli dantelli parçalar, ipekli sabahlıklar sokaklarda cirit atıyor. 


Çizgiler

Aklınıza gelebilecek her tür çizgili desen favori... Kalın ya da ince fark etmiyor. Gökkuşağının renklerini taşıyan rengarenk çizgiler en az çiçekli desenler kadar revaçta olacak.



Modern Bohem

Maxi elbise ve etekler, dantelli fırfırlı tüllü parçalar, bağcıklar, püsküller, süet vb. bohem stile ait akılınıza gelebilecek detaylar günümüz trendleri ile harmanlanıp daha modern bir görünümle tercih ediliyor. 


Kadife

Yazın kadife giyme akımı 2017 yaz trendlerine de sirayet etti. Koyu ve pastel tonlarda kadife kumaşlar genellikle elbise ve ceketlerde tercih ediliyor.


Payet

Pullu payetli kumaşlar özellikle elbiselerde dikkat çekiyor. Sokak modasında da çok fazla kullanımına tanık oluyoruz. Hem gündüz hem gece kullanılan payetli parçalar 2017 yazının gözdesi...


Pinstripes

Maskulen eğilimlerin kadın modasındaki ağırlığı klasik pinstripe desenleri yine gündeme getiriyor. Özellikle siyah ve beyaz pinstripe desenler çok popüler...


Atletik

Spor giyim eğilimi bu yaz biraz daha detaya iniyor ve mayo benzeri parçaları öne çıkartıyor. Dalgıç kıyafetlerini andıran tasarımlar, şeffaf mayo tarzı üstler ve sporcu taytları gibi detaylar günlük kıyafetlerde kullanılıyor.


Askeri giyim

Askeriyeden ilham alan parçaların yine yeniden gündem olduğu bir başka sezonla karşı karşıyayız sevgili modaseverler... Kamuflaj, haki yeşil, asker yeşili, napolyon ceketler, altın düğmeler, apoletler, armalar ve dahası... 



Uzun ve volanlı kollar

Omuz ve kollardaki abartılardan bahsetmiştik. Kollardaki volüm ve uzunluk da göze çarpan önemli trendlerden birisi. Kollarda püskül, fırfır, yırtmaç ve düğme gibi detaylar dikkat çekiyor.


Pantolon üzeri elbise

Katmanlı giyimin yükselişi sürüyor. Uzun tuniklerin yada elbiselerin altına giyilen türlü pantolon 2017 yaz trendleri arasında dikkat çekiyor. Bol dökümlü pantolonlar bu stille çok fazla kullanılıyor.


Metalik

80'li yılların 2017 yılını istila etmesinden mütevellit hemen koleksiyonlarda kendine yer bulan metalik kumaşlar genellikle fütüristik tasarımlı elbiselerde kendine yer buluyor.


Takım elbise

Jilet gibi takım elbiseler yine göz önünde... Maskulen takımlarda kareli ve pinstripe desenler, yüksek bel pantolonlar, işlemeli ceketler dikkat çekiyor.


Fotoğraflar: Vogue


1 yorum: