20 Mayıs 2018

Kate Middleton, Meghan ve Harry'nin düğününde


23 Nisan'da doğum yapan ve üçüncü kez anne olan Kate Middleton, doğumun ardından ilk kez Prens Harry ve Meghan Markle'ın düğününde boy gösterdi. Günlerdir Meghan Markle'ın gelinliği üzerine konuşuluyordu ama diğer yandan Kate'in bu düğün için ne giyeceği de ziyadesiyle merak ediliyordu. Malum gün nihayet geldi, çattı ve Kate Middleton tabir-i caizse herkesi ters köşe yaptı! 3 yıl önce Prenses Charlotte'un vaftiz töreninde giydiği Alexander McQueen tasarımı manto elbisesini 4. kez, evet tam 4. kez giydi. Bu seçimi ile kimilerine göre 'eltilik' yaptı, kimilerine göre yorgun olduğundan kılık kıyafet ile uğraşamadı...


Kate Middleton, Kraliyet düğünü için giydiği manto elbiseyi 2015 yılının Temmuz ayında giymişti. Prenses Charlotte'un vaftiz töreni için yazdığım yazıyı okumak için buraya tıklayabilirsiniz. 'Beyaz' renk elbise, 'gelinden rol çalma sinsiliği' olarak ele alınıp 'elti Kate' hakkında epey yazılıp çizildi (:


Aslında Kraliyet tarafından yapılan duyuruda Kate'in sarı renkte bir manto elbise giyeceği açıklanmış. Şapkaya bakınca, sanki planlar son anda değişmiş gibi görünüyor. Bir aksilik mi çıktı bilinmez ama Kate, krem rengi manto elbiseyi giymiş. Bu arada bazı fotoğraflarda sarı tonlarında gözüküyor. Yukarıda paylaştığım linke bakarsanız elbise sanki ilk giydiğinde daha beyazmış. Acaba bu yeni bir elbise mi yoksa renk tonunda bir değişiklik mi yapıldı? Düğün için hazırlanan sarı elbisenin başına neler geldi? Hiç derdim yokmuş gibi 'kafamda deli sorular' (:


Bu arada Kate'in şapkası muhteşem... Philip Treacy tasarımı şapka, markanın 2018 yaz koleksiyonuna aitmiş. Şapka zaten ona çok yakışıyor, ben bu doğal saçları ile şapkanın duruşunu çok beğendim.


Kate'in taktığı sitrin yüzük de epey hadise yarattı. "William'ın hediyesi mi" diye dönen gıybetler de boşa çıktı, zira bu yüzük Kate'in yaklaşık 10 yıldır sahip olduğu bir parça. Markası tahmin edebileceğiniz gibi Kiki McDonough... Kate'in küpeleri de aynı markaya ait...


Burası Düşes'in gardırobu ama Meghan'ın gelinliğine de hızlıca göz atalım. Ben gelinliği sevemedim. Kate'in gelinliğini tercih ederim (: Gelinlik, modern ve sade görünüyor; eminim başak burcu olan Harry bu sadelikten gözlerini alamadı (: Aslan burcu Meghan ise, gösterişi tacı ve duvağı ile ucundan da olsa yakalamış diye düşünüyorum. Gelinliğin tasarımcısı Givench'nin sanat yönetmeni olan Clare Waight Keller... Tacı ise Kraliçe Mary'e aitmiş. Zarif bir kadın ama maalesef Kate'in gelin olduğunu gördü bu gözler... Ben o havayı  Meghan'da yakalayamadım. 


Kadıncağız, -belki- dördüncü kez giydiği elbisesi, pek oralı olmadığı saçlarına rağmen hükümet gibi oturuyor işte... Pek de bir güzelliği ve tatlılığı üzerinde. Düğünü pek önemsemediğini düşünüyorum, öyle olsa elbise için mutlaka bir 'B planı' olurdu. Kate'in kıyafetleri ile ne gibi ince mesajlar ve göndermeler yaptığını biliyoruz. Bu kadın, uçağında gardırop taşıyan, el alemin ülkelerinde moda şovları yapan, kırmızı halıları podyum gibi kullanan bir kadın... Bu yüzden kıyafet seçimi için cidden iyi bir sebebi var gibi geliyor bana. Belki eltilik, belki annelik... Siz ne dersiniz?

Fotoğraflar: DailyMail ve Twitter



3 yorum:

  1. bence yakıştığını bildiği bir kıyafetini yeniden kullandı iyi de etti güzel olmuş..sarı tercih etmemesi kraliçe'de sarı giydiği için olabilir. meghanın gelinliği buruşuk olmasa güzelmiş sanki..bu arada Camilla'nın kıyafeti de o şapka olmasa hiç de fena değil..

    YanıtlaSil
  2. 3 çocuğa rağmen aynı kilodayım diyor.

    YanıtlaSil
  3. Düşünsenize düğün sabahı üstüne kahve döktüğünü :D bu arada gelinlik felaketti. Aslında bu tür gelinlikleri çok severim, abartılı taşlı perde dantelli gelinliklerin yanında aşırı zarif dururlar ama Meghan resmen ödünç almış gibiydi gelinliği. Tek kurtaran parça da taçtı zaten. Kadın nerede üstüne oturmayan kıyafet varsa inatla ona yöneliyor, Kate ise jilet gibi nazar değmesin :D bir de manto biraz sıkmış mı ne :D (Bu arada prenses Diana'nın yeğenini de yazsaydınız keşke, açık ara en şık o olmuştu.)

    YanıtlaSil