1 Ekim 2022

Lady Diana neden aynı sweatshirt'ü giyiyordu?


 İngiliz Kraliyet Ailesi'nin en ikonik tarzına sahip kadını Prenses Diana'nın, 90'lı yıllarda spor salonundan çıkarken görüntülendiği meşhur 'Virgin Atlantic' sweatshirt'ünü bilmeyen yoktur. Bu sweatshirt Prenses'e Virgin Grup'un sahibi iş adamı Richard Branson tarafından hediye edilmişti.1997'deki trajik kazadan sadece birkaç ay önce Diana, bu ikonik sweatshirt'ü, hem yakın arkadaşı hem de kişisel antrenörü olan Jenni Rivett'e hediye etmişti.


Lakin, sweatshirt ile anlatmak istediğim aslında bunlar değil. Lady Diana, paparazzilerden o kadar bezmişti ki (ve bunda ziyadesiyle haklıydı) sürekli spor salonundan çıkarken görüntü alınmasına engel olmak istiyordu. Bunun için kendince bir taktik geliştirdi ve spor salonuna ne zaman gitse Virgin Atlantic sweatshirt'ünü giymeye başladı.

Bu durumu arkadaşı Jenni Rivet anlatmış: "Zamansız gidişinden birkaç ay önce, benim için birkaç tişört bıraktığını söyledi. 'Virgin Atlantic' de onların arasındaydı. Bu sweat düzenli olarak spor salonuna yaptığı ziyaretlerde en çok giydiği şey oldu. Spor salonuna gelirken giydiği şeylerden ziyade, dünyada odaklanacak çok daha önemli konuların olduğunu söylüyordu. Sürekli Virgin sweatshirt'ünü giymenin medyadaki ilgiyi durdurmak için iyi bir yol olacağına karar verdi”


Lady Diana, gazetecilerin yeni fotoğraf almasını önlemek adına, zekice bir taktik geliştirmiş ve aynı sweatshirt'ü tekrar tekrar giymişti. Ancak bunun hafızalara kazınacak ikonik bir görünüme sebep olacağını muhtemelen tahmin etmiyordu.

Jenni Rivett, 2019 yılında sweatshirt'ü satışa sundu. Amerika merkezli RR Auction Müzayede Evi'nde düzenlenen açık artırmada 47 bin Euro'ya satıldı. Sweatshirt'ün hiç yıkanmadığı da belirtilmiş.

Virgin Atlantic sweatshirt'ün üzerindeki figür, 1930'lu ve 1940'lı yıllarda Peru'lu ressam Alberto Vargas tarafından çizilmiş.


Fotolar: Pinterest

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder