1 Temmuz 2023

Blokecore akımı nedir? Nasıl uygulanır?


 2022 yılından beri podyumlarda kendine yer bulan lakin 2023'te TikTok gibi sosyal medya platformlarında adeta patlama yaratan Blokecore akımına göz atalım mı? Blokecore akımı, esasında futbol maçlarından ve tribünden ilham alan bir moda akımı... Ama bu ilhamı günümüzden değil daha çok 70, 80 ve 90'lı yıllardan alıyor. 


Blokecore moda akımı, sadece futbol kulübünün tişörtünü giymekle ilgili değil, aslında bu tişörtlerin vintage olanları revaçta... Görünümü tamamlamak için taraftar atkıları, spor ayakkabılar (tercihen Adidas), spor şortlar, jean pantolonlar, eşofman altları (evet yine 3 çizgilisi makbul) ve bel çantaları kullanılıyor. Bel çantalarının yerini zaman zaman spor çantaları da alıyor. 


Kendall Jenner ve Hailey Bieber gibi ünlüler artık üç şeritli Adidas Samba ayakkabılarından da bu akım yüzünden vazgeçemiyor! Daha önce Adidas Samba ile ilgili yazdığım yazıyı okumak için tık tık.


Hem kadın hem de erkek modasında yükselişe geçen akımda, kadınlar pek tabi feminen parçalarla da görünümlerini tamamlıyor. Feminen ayakkabı ve botlarla bu spor görünüme hoş bir tezatlık yaratılabiliyor.


Fotoğraflar: Pinterest


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder