1 Şubat 2012

2012 İlkbahar-Yaz Trendleri

Yeni sezonun trendlerini tek tek ele alıp incelemeye devam edeceğim, ancak sezona girmeden önce hepsini topluca bir gözden geçirmekte fayda var diye düşünüyorum. 2012 İlkbahar-Yaz'ında iddialı,cüretkar ve kadınsı giyim parçaları bizleri beklerken, bir taraftan sade trendlerle harmanlanmış bir sezon geçireceğiz. Hülasa, herkes kendine yakışan ve seveceği bir trendi mutlaka stiline katacak. Şimdi yeni sezonun trendleri ana hatlarıyla nelermiş bir bakalım:


Kısa üstler 
Sıcak havalarda giyilebilecek kısa üstler serin tutma avantajının yanı sıra fit bir vücut ve güzel mide kasları da gerektiriyor (: Kısa üst olarak sütyenin de kullanılacağını söyleyeyim. Özellikle ceketlerin içine giyilecek sütyenler dikkat çekecek. 


Hot pants 
Yüksek belli ve çok kısa olan kadın şortlarına Hot pants deniyor. Hot pants bu sezonun en dikkat çekici ve iddialı trendlerinden. Uzun ceketler ile kullanımı benim favorim olsa da yazlık mekanlarda kullanımı çok fazla olacak bir parça... Tabi ki hot pants giyebilmek için de ideal kilo ve bacaklara sahip olmak gerekiyor. (:


Çiçekli desenler ve baskılar 
Çiçekli desenlerin önümüzdeki sezonun en önemli trendlerinden biri olası sürpriz değil sanırım. Bir kaç sezondur yükselen bu trend, moda tasarımcılarının abartılı eğilimleriyle 2012 yazında zirvesini yaşayacak. Yaz sezonunda özellikle çiçekli elbiselerin yükselişine hazırlıklı olun.


Asimetrik etekler 
Önü kısa arkası uzun (mullet) trendi de şanını sürdüren diğer eğilimlerden olacak. Sadece etek ve elbiselerde değil gömlek ve ceketlerde de önü kısa arkası uzun tasarımlar dikkati çekecek.


Hayvan desenleri
Animal Prints'de sürpriz bir trend değil... Hayvan desenlerinde leoparın tahtı sallanmayacak ama leopar deseni daha zarif boyutlarda ve çeşitli renk değişiklikleriyle göreceğiz. Sadece leopar değil, timsah derisi, yılan derisi vb. hayvan desenlerini bolca giyip kullanacağız.


Kayık yaka
Omuzları açıkta bırakacak genişlikte kesilmiş yakalar ilkbahar-yaz sezonunda en fazla göreceğimiz modeller olacak. Asimetri de trend olduğundan tek omuzu açıkta bırakmak da çok fazla rağbet görecek. Sadece kayık yaka değil, omuzlarda her tür dekolte oldukça trend olacak.


Dantel
Evet, dantel hiçbir yere gitmiyor. Özellikle dantel elbise bu yaz sezonunda dolabınıza mutlaka katmanız gereken bir parça. Dantel elbise derken tamamen dantel kumaştan yapılmış olanları revaçta olacak. Diğer giyim parçalarında da dantel detaylar mutlaka göreceğiz.



Işıltılı kumaşlar
Metalik renklerin (altın ve gümüş) kullanımı devam ederken aklınıza gelebilecek hemen her tür giyim parçasında zümrüt yeşili, elektrik mavisi, pembe, mor vb. renklerin parıltılı şeklini görebileceğiz.


Püskül
Geçtiğimiz yıl mikro trendlerden olan püskül, 2012 yaz sezonunun en gözde trendlerinden olacak. Püsküllerin boyları daha uzun ve daha gösterişli... Özellikle püsküllü 20'ler stili elbiseler çok trend olacak.


Mesh
Kendinden desenli ve delikli kumaşlar yeni sezonda tasarımcıların bol bol kullandığı bir öğe oldu.


Tek omuz
Tek omuz özellikle elbiselerde göreceğimiz şık detaylardan olacak. Drape, boncuk ve kristallerle süslü olanları gece elbiselerinde çok fazla tercih edilecek.


Pile
Pileler yine trend olmaya devam edecek. Elbise ve eteklerdeki pileler zaman zaman fırfırlarla da kullanılacak.


Peplum
Peplum yılın en önemli trendlerinden. Ceketten elbiseye hemen hemen her giyim parçasından peplum görmek mümkün olacak.


Desenler
Farklı desenleri bir arada kullanma eğilimi 2012 yazında yükselişini sürdürecek. Çizgili parçalar çiçeklilerle yada geometrik desenlerle bir arada giyilecek.



Yuvarlak omuzlar
Benim bu kış özellikle paltolarda sevdiğim bu trend 2012 yazında da sürecek. Yuvarlak omuzları ceketlerde bol bol göreceğiz.



Transparan
Şeffaf kumaşlar yaz sezonunda daha giyilebilir bir hale gelerek gündelik hayata adapte edilecek. Özellikle midi boyda şeffaf eteklere hazırlıklı olun.



Kısa takım elbiseler
Maskulenlik eğilimi kısa takım elbiselerle devam ediyor. Kısa takım elbiseler hem spor hem de kadınsı bir alternatif olarak bolca giyilecek.



Geniş paçalar
Yüksek bel pantolon ve şortlar geniş paçalarıyla rahatlığın ödün vermek istemeyenler için güzel bir alternatif olacak.



Derin V yaka
Derin derken neredeyse göbeğe kadar inen dekolteden bahsediyorum. Oldukça iddialı olan bu trend özellikle ünlülerin gözdesi olacak gibi görünüyor.



Kalem etek
Midi boyda yüksek bek kalem etekler bu bahar ve yaz sezonuna damgasını vuracak.



Yırtmaç
Eteklerde önden yırtmaçlar trend olurken pantolon paçalarında da yırtmaçlar göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder