25 Mart 2012

2012 Gelinlik Trendleri


Bahar ayının gelmesi ile birlikte düğün sezonunun açıldığını düşünerek, trendleri takip etmeyi seven gelin adayları için 2012 yılının gelinlik trendlerine bir bakalım diyorum. 2012 ilkbahar/yaz modası trendlerinin etkisini gelinliklerde de görmek mümkün. Ancak geçmiş yıllara nazaran bu yıl gelinlikler biraz daha iddialı modellerden oluşuyor. Ben sizlerle beğendiğim modelleri paylaşmaktansa öne çıkan gelinlik trendlerini sıralamayı tercih ettim. 


Baştan ayağa dantel

Dantelin etkisi tüm hızıyla devam ederken gelinlikler de bu trendden nasibini alaran baştan ayağa dantelden oluşmuş modeller karşımıza çıkıyor. Gelinlik bütün olarak dantelden oluşmuyorsa omuz, kol ve sırtta dantel detaylar dikkati çekecek.


Bacak dekoltesi

2012 Yaz modasının favori trendlerinden yırtmacı bacaklarına güvenen, cesur ve iddialı gelinler mutlaka bir düşünmeli...


Tül ve dantelden yakalar

Ben buna Kate Middleton etkisi diyorum. Gelinliğin göğüs, omuz ve kol dekoltelerinin tül ve dantelle örtülmesi Düşes'in düğününden beri cazip hale geldi. 2012 yılının gelinliklerinde en dikkat çekici trendlerden biri şüphesiz...


Bitmeyen katlar

Romantik gelinlikleri sevenler için kat kat gelinlikler tercih edilebilir bir alternatif. Tabi bu kadar çok katın olduğu gelinlikler kabarık olmamalı.


İki katlı etekler

Pepluma benzettiğim bu modellerde değişik alternatifler arayan gelinler için iyi bir seçenek olabilir.


Kısa gelinlikler

Geleneksel gelinlerden değilseniz boyu kısa gelinlikler belki de sizin için ideal bir model olabilir. Gelinliklerin boyunun kısa olmasının yanı sıra önü kısa arkası uzun olan modeller de oldukça trend gelinlik modellerinden olacak.

Çiçekli gelinlikler

Çiçek desenleri hemen her tür giyim parçasında görülürken gelinliklerde de etkisini gösterdi. Çiçek açan gelinlikler çiçek desen baskılı yada çiçek süslerinin iliştirildiği modeller şeklinde karşımıza çıkacak.


Püskül ve tüyler

İhtişam seven gelinler değişik bir alternatif olarak etekleri tüylerle süslü gelinlikleri tercih edebilirler. 1920 retro eğilimleri de devam ettiğinden püskülleri de unutmayın ve farklı bir seçenek olarak bir kenara yazın.


Süslenmiş sırtlar ve dekolteler

Sırt dekolteli gelinlikler bu yıl yükselişe geçerken, çeşitli işlemeler süslemeler ile hareketlendirilmiş sırt dekolteleri bu yılın dikkat çeken gelinlik trendlerinden olacak. Bana göre bu yılın en güzel gelinlik trendlerinden biri bu...


Renkli gelinlikler

Yine klasiğin dışına çıkmak isteyenler için renkli gelinlikler cazip bir seçenek olabilir. Özellikle pembe, pudra tonlar, su yeşili ve toprak tonlarından gelinliklerin çok trend olacağını belirteyim.



4 yorum:

  1. merhaba,
    bu sırtı dantel etekleri tüylü tüylü olan model harika gözüküyor ama acaba önden de fotoğrafı var mıdır? nereden bulabilirim?

    teşekürler

    YanıtlaSil
  2. @Adsız Merhaba, Gelinlik Marchesa'nın 2012 Sonbahar koleksiyonundan. Tam önden değil ama modeli daha rahat görebileceğiniz fotoğraf için linki aşağıda paylaşıyorum. Sevgiler.

    http://homegrownbride.com/wp-content/uploads/2012/02/5march.jpg

    YanıtlaSil
  3. merhabalar , dikim yapiyomusunuz???

    YanıtlaSil