28 Kasım 2012

Trend: Chelsea Botlar


Kış sezonunda ayağımıza ne giydiğimiz çok daha fazla önemli. Soğuk hava, ıslak ve çamurlu yerler artık hayatımızın bir parçası. Ancak tam kışa geçmeden, bu mevsimi şık ve trendlere uygun bir şekilde geçirmek için şahane bir alternatifimiz var: Chelsea Botlar !

Chelsea botlar, aslında Kraliçe Victoria'nın ata rahat binebilmek için özel olarak yaptırdığı bir modelmiş. Zamanla hem kadınların hem de erkeklerin tercih ettiği bu İngiliz stili botlar, 60 ve 70'li yılların hit modellerinden biri oluvermiş. Özellikle Beatles grubu üyeleri (en fazla giyen sanırım John Lennon) ve Mick Jagger gibi ünlülerin çok fazla tercih etmesi, Chelsea botların popülaritesini artırmış.

Günümüzün stil ikonlarından Alexa Chung ve Kate Moss'un artık tarzları ile özdeşleştirdikleri bu botların en önemli özelliği bilek hizasında bitmesi. Yan tarafında çoğunlukla elastik bir bant olan bu rahat botlar genellikle fermuarsız kullanılıyor. Yuvarlak ya da fazla sivri olmayan burunlarını  düz bir taban ya da en fazla bir parmak uzunluğunda kısa topuklar tamamlıyor.

İki yıldır çok fazla gördüğümüz Chelsea botlar, bu sezon zımbalarla çok fazla kullanılıyor. Süet olanlarının çeşitli renkleri mevcut. Leopar desenliler ve cap-toe olanlar ise yine sezonun en dikkat çekici modellerinden...

 Alexa Chung

1 yorum:

  1. alexa chung ne giyse yakışıyo, bu botları da onun sayesinde sevdim:)))

    YanıtlaSil