6 Kasım 2014

Basen ve Kalçayı İnce Göstermenin Yolları


Shakira şarkısında "Hips Don't Lie" (Kalçalar yalan söylemez) demiş olabilir ancak, doğru şekilde giyinerek kalçaların yalan söylemelerini sağlayabiliriz! Moda sadece trendleri değil, bir çok giyim hilesini de bizlere sunuyor. Yeter ki, kullanmasını bilelim. Basen ve kalçalarınızın genişliğinden şikayetçiyseniz, doğru şekilde giyinerek bu bölgeleri kamufle edebilmeniz mümkün...


Vücudunuzun üst tarafını vurgulayın

Alt bedeninizin kalın olduğunu düşünüyorsanız, yapacağınız en akıllıca hareket dikkatleri bedeninizin üst kısmına çekmektir. Vücudunuzun üst kısmında kullanacağınız açık renkler, desenler, parlak kumaşlar, büyük kolyeler dikkati alt bölgeden uzaklaştırıp üst kısmınıza çeker.


A kesim etek giyin

Etek giyerek basenlerinizi ortaya çıkaracağını düşünebilirsiniz, ama bu A kesim etekler için geçerli değil. A kesim etekler alt bölgenizdeki fazlalıkları saklar. Tabi koyu renklerden şaşmamaya dikkat edin.


 Kemer kullanın

Düz mantıkla vücudunuzun ince yerlerine dikkat çekmeniz gerekiyor. Eğer ince bir beliniz varsa, dikkat çekici bir kemer kullanarak bakışları belinize yöneltebilirsiniz.


Koyu renkli pantolon ve etek giyin

Başta bahsettiğim gibi nasıl üst tarafta göz alıcı parçalar ve aksesuarlar kullanıyorsak, tersini de alt bedenimiz için düşünmemiz gerekiyor. Koyu renk deyince ille siyaha endekslenmenin bir anlamı yok; lacivert, koyu gri ve koyu kahve gibi renkleri de rahatlıkla giyebilirsiniz.


Flare ve bol paça pantolonlar giyin

Skinny Jean trendi ortalığı kasıp kavurabilir ancak sizin için en kullanışlı pantolonunun Flare kesimli ve bol paçalı pantolonlar olduğunu bilmelisiniz. Özellikle Flare Jean'ler dikkati paçalara çeker ve basen bölgeniz göze batmaz. Bol paçalı pantolonlar da basen bölgesinin daha dar gözükmesini sağlar. Tabi ki koyu renk kuralını unutmayın...


Uzun görünmeye çalışın

Uzun görünmek aynı zamanda zayıf görünmek demek. "Nasıl daha uzun görünebilirim?" derseniz daha önce sizlerle paylaştığım "Daha uzun görünmenin yolları" başlıklı yazıya bir göz atmanızı tavsiye ederim.

*Bu yazı 2 Nisan 2014 tarihinde Pembe Şeker moda blogunda yayınlanmıştır.

Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder