18 Kasım 2014

Mikro Trend: Kazak Bağlama

 

90'ların muhteşem dönüşüne ve bir çok moda trendiyle kendini gösterdiği zamanlara tanıklık ediyoruz. O yılların gömlek bağlama/düğümleme modasına, kazak ve hırkaların da eşlik ettiğini görüyoruz. Düğümleme/bağlama modasının etkilerini zaten bir süredir kendinden düğümlü detaylara sahip etek, elbise vb. parçalarda görüyorduk. 2014-2015 sonbahar/kış sezonunda 80'li ve 90'lı yılların kolejli/Preppy tarzını yansıtan görüntüler dikkati çekiyor. Hülasa, kazakları omuza almak suretiyle bağlıyoruz.


Bir çok moda bloggerı ve stil ikonunun yanı sıra ünlü dergilerin editoryellerinde göze çarpan kazak bağlama stili bir çok dev tasarımcının koleksiyonunda da dikkat çekmişti. Genellikle erkek stilinde göze çarpan bu detay, şimdilerde kadın modasında dikkati çekmekte. Bunda hem maskulen hem de spor-şık eğilimlerin payı olduğunu söylemek pek de zor değil. Sokak modasından ve moda bloggerlarından derlediğim görsellerle işte karşınızda kazak bağlama trendi!






Vogue

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

2 yorum:

  1. bende geçen gün bogazıma bağladım kazagımı arkadaşlarım abartmışşın dediler onlara şimdi msj atıp senin bloguna bakmalarını söyliyeceğim :) görseller müthiş ellerine zevkine sağlık________

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Süpersin (: Senin de gözlerine sağlık Tuğbacım.

      Sil