6 Ekim 2014

Tayt nasıl giyilir?

Rahat ve pratik oluşları sebebiyle taytları sık sık tercih ediyoruz. Sporda, evde, yürüyüş yaparken büyük kolaylık sağlayan bu parça, yeni sezonla bir adım öne çıkıyor ve Casual kombinlerde de yerini alıyor. Peki, taytı günlük giyim tarzımıza nasıl adapte edebiliriz. Tayt giymek konusunda kombin fikirlerine ihtiyacınız varsa yazıyı okumaya devam edin…


Kemer ve tunik ile giyin

Taytın en iyi tamamlayıcısının tunik olduğuna hiç şüphe yok… Eğer tunik giyip hatlarınızı öz plana çıkartmak istiyorsanız, belinize bir kemer takabilirsiniz. Taytınızla tamamladığınız bu kombin günlük tarzınız için size çabasız şıklık sağlayacak.


Belinize gömlek/sweat bağlayın

90’lar modasından günümüze gelen bele gömlek bağlama eğilimine tayt giydiğinizde siz de uyabilirsiniz. Spor-şık kombinler için belinize gömlek ya da sweat bağladığınızda mont ve ceket kullanmayı tercih ederseniz daha hoş bir görünüme imza atmış olursunuz.


Boyfriend ceketle kombinleyin

Taytı daha resmi ve maskulen bir kombinde kullanmaya ne dersiniz? Yapacağınız tek şey Boyfriend ceketinizin uzun boyundan ve maskulen havasından faydalanmak.


Uzun gömlekle giyin

Taytla yapılabilecek en şık kombinlerden biri de uzun gömleklerle tamamlanmasıdır. Serin havalarda gömleğinizin üzerine giyeceğiniz kısa bir üstle kat kat (layering) tarzına uyup, hoş bir görünüm yakalayabilirsiniz.


 Deri tayt edinin

Tayt giymeyi günlük kombinlerinizde düşünemiyorsanız, deri taytları deneyebilirsiniz. Deri taytların şık, feminen ve asi havasıyla bir çok kombinde kullanabilirsiniz.


Desenli tayt giyin

Tayt deyince aklınıza hemen siyah olanı gelmesin. Desenlerin patlama yaptığı günümüzde desenli taytlarında hatırı sayılır bir yeri var. Desenli taytları düz renkli blazer ve tuniklerle birlikte giyebilirsiniz.


Uzun hırka ve kazaklarla giyin

Serin ve soğuk havaların kurtarıcısı olan bu kombinle hem rahatlık hem de şıklık bir arada! Görüntünüzü bot ve çizmelerle tamamlayabilirsiniz.

* Bu yazı 29 Ağustos 2014 tarihinde Pembe Şeker moda blogunda yayınlanmıştır.

4 yorum:

  1. kışın ayağımdan çıkarmıyorum desem yeri mini elbise+opak ve tayt kotlarımı unutuyorum desem yeri ben taytı kısa ve uzun çizmeyle daha güzel buluyorum stiletto ayakkabılarla olmuyor yada ben çok zayıf oldugum için hiç hoş gözükmüyorda olabilirr ama tayttt aşktırr_____

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Tuğba Bence de Tuğbacım, kışın tayt hem şık hem de sıcak tutan bir seçenek olarak listenin en üst sıralarında yer alıyor. Ben de deri taytlar dışında stiletto ayakkabıyla yakıştırmıyorum.

      Sil
  2. ben belinize gömlek bağlayın katogorisindeki ayakkabıyı arıyorum ama hiç bulamadım nerden bulabilirim :( ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Hilal Bildiğim kadarıyla Balenciaga Beymen'de satılıyor, ama bu efsane botlar var mıdır bilemiyorum. Google'da "Balenciaga cut out boots" araması yaparsanız benzerlerini bulabileceğiniz online alışveriş sitelerini görebilirsiniz. Zara'nın geçmiş sezonlarında benzerleri vardı ama bu sezon benzerini gördüğümü hatırlamıyorum. Siz yine de Zara TRF'ye bir göz atın, belki yakın bir model bulabilirsiniz.

      Sil