27 Şubat 2015

Stil ikonu: Barbara Martelo


Barbara Martelo, sokak modasını yakından takip edenlerin aşina olduğu bir yüz... Zaten kendine has stiliyle onu bir kere gördükten sonra unutmak imkansız. Barbara Martelo, İspanya'da doğmuş ve büyümüş. Hukuk okuyan ve aslında avukat olan 37 yaşındaki stil ikonu, gönlünde asıl yatanın moda olduğuna karar vermiş. Kariyerine İspanya'da çıkan Telva Magazin'de stilist olarak başlata Martelo, sonrasında Vogue İspanya'da kendine yer bulmuş.


Evlenip, ikiz çocuk sahibi olduktan sonra full-time çalışmaya ara vermiş ve Freelance olarak Vogue ve Vanity Fair gibi dergilerde çalışmaya devam etmiş. İncecik fiziği, havalı saçları, makyajsız yüzü ve mütemadiyen giydiği Balmain, Isabel Marant gibi tasarımcıların parçalarıyla minimal bir Rock şıklığı sergileyen stil ikonuyla bütünleşen favori giyim parçalarına göz atmaya ne dersiniz?


Skinny pantolonlar

Barbara Martelo stilinde, ince ve uzun bacaklarıyla taşıdığı Skinny pantolonların önemli bir yeri olduğu aşikar. Bazen dizin üzerine çıkan çizmelerle tamamladığı pantolonlarını bazen de seksi sandaletlerle giyiyor. Çok sık kot pantolon giyse de, Skinny deri pantolonlar favorisi...


Lace-up Sandalet

Barbara Martelo demek, Lace-up sandalet desek abartmış olmayız. Özellikle mini eteklerle tamamladığı Alaia sandaletleri Martelo'dan ayrı düşünmek hata olur!


Ceket

Balmain'in omuzlara dikkat çektiği ceketleri Barbara Martelo'nun en favori parçalarından biri... Biker deri ceketler, zımbalı modeller, smokin ceketler, bazen de sade minimal ceketleri onun üzerinde sıklıkla görebilmek mümkün.


Mini etek

Barbara Martelo'nun asla uzun etek giymediğini ve giymeyeceğini belirtiyor. Biçimli bacaklarıyla mini etekleri başarıyla taşıyan stil ikonu, kışın da opak çoraplarla mini etek stilini devam ettiriyor.


Hayvan desenler

Stil ikonu hayvan desenlerden de asla vazgeçmiyor. Özellikle leopar deseni sıklıkla kullanıyor. Onu sık sık leopar desenli gömlek, manto, ceket hatta botla görebiliyoruz.


Siyah renk

Barbara Martelo, siyah rengi çok seven ve kendine en çok yakıştıran stil ikonlarından biri. Onu hem yaz hem de kış siyahlar içerisinde görebilmek mümkün. Çoğunlukla siyah deri parçaları tercih ettiğini söyleyebiliriz.

*Bu yazı daha önce Pembe Şeker Moda Blogu'nda yayınlanmıştır.

Fotoğraflar: Harpers Bazaar&Elle

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

3 yorum:

  1. diz kapakları çok kötü duruyor diz altında biten kalem etekler daha çok yakısır bence

    YanıtlaSil
  2. Sayende yeni blogları tanımış oluyorum. Blogrolluma ekliyorum. Teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Shadoweyes Ontheway Ne güzel! (: Ben de takibin için çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil