9 Nisan 2016

Sıcaklık, Tazelik Ve Çekiciliğin Yeni Kokusu


Cuir Vetiver, Yves Rocher’nın erkek kullanıcılarına sunduğu yeni bir parfümdür. Parfümün yaratıcısı olan Sonia Constant Cuir Vetiver’i; “Çekici ve derimsi notaları olan bir parfüm hayal ettim. Vetiver’in zarif tazeliği ile Karayip Sandallarının net kokusu bütünleşti. Tonka Fasulyesinin sıcak kokusuyla ise çekicilik arttı. Bu benzersiz uyum ciltle buluştuğunda eşsiz rafine bir iz bıraktı.” diyerek tanımlıyor.

Constant, Cuir Vetiver’i yaratırken vetiver bitkisinden, tonka fasülyesi ve sandal ağacının notalarından parçaları birleştirip sıcak ve çekici ama aynı zamanda odunsu ve maskülen bir tazelik yaratmış. Vetiver bitkisi Hindistan’da yetişen tropik bir bitki; kokusu gerginlik giderici bir etkiye sahip ve kozmetik dünyasında cilt rahatlatıcı kremlerde esans olarak kullanılıyor. Cuir Vetiver’in kullanıcısına verdiği dinginlik böyle bir doğallıktan geliyor. Tonka fasülyesi ise parfüme vanilya ve acı badem esintilerini katıyor. Tonka fasülyesi esansı parfümde odunsu notalar ve deri ile birlikte yardımcı esans olarak kullanıldığında parfüme doğulu bir hava veriyor, Cuir Vetiver’de de bu hafif sıcaklık hissediliyor. Bunların yanında parfümün temel bileşenlerinden olan Sandal ağacı hoş kokusuyla geliştirilen tüm parfümlerin %70-80 inde yer alıyor. Parfümler dışında tütsü olarak da kullanılan sandal ağacı kokusuyla dinginlik veriyor.


Tüm bu notaların birleşimi karşı konulmaz bir koku ortaya çıkarıyor. Parfüm açılışta vetiver bitkisinin dinginliğini verirken ortalarda sandal ağacı ile devam edip kapanışta tonka fasülyesinin hafif vanilyalı hafif acı bademli kokusunu hissettiriyor. Cuir Vetiver’i deneyimleyenler şimdiye kadar duymadıkları bir tat olduğunu ve önceki parfüm deneyimlerine göre önemli bir yere oturduğunu söylüyorlar. Yves Rocher’ın diğer bütün ürünlerinde olduğu gibi Cuir Vetiver parfüm de diğer parfüm markalarının aksine hayvansal ürün kullanılmıyor, bitki özlerinden elde edilen yağlarla geliştirilen kokular kullanıcılara tazelikle birlikte doğallığı da getiriyor.
   
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder