26 Kasım 2018

Hamile Giyim Tercihlerinde Dikkat!

Gebelik döneminde anne adayının beslenmesi kadar, giyimine de dikkat etmesi anne ve bebek sağlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Kan sirkülasyonunun sağlıklı bir şekilde sağlanması ve bebeğe daha fazla kan pompalanması için, rahat hamile giyim modelleri tavsiyelerimiz arasındadır.

C:\Users\kaans\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\hamile-elbiseleri.png


Uzmanlar, Hamile Giyim Tercihlerine Dikkat Çekiyor

Hamilelikle birlikte vücutta görülen değişiklikler, anne adayını doğal olarak kıyafet değişikliği yapmaya itmektedir. Ancak uzmanlar gebe giyim modelleri seçilirken, biraz daha dikkatli olunmasının anne ve bebek açısından faydaları olduğuna dikkat çekiyor. 

C:\Users\kaans\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\hamile-kiyafetleri-2019.png

C:\Users\kaans\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\hamile-tayt.png


Büyük Bedenden Kaçının

Hamilelikte giyim denilince akla ilk gelen, büyük beden kıyafetler tercihidir. Ancak uzmanlar büyük beden giyilmesi yerine, özel gebe giyim modellerinin tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Bütün elbise tarzlarından hoşlanmayanlar içinde, hamile giyim konusunda oldukça fazla çeşit bulunuyor. Hamile pantolon modelleri, hamile tayt ve birbirinden farklı birçok hamile kıyafetini, zevkinize uygun olarak seçmeniz mümkün.

Büyük beden elbiseler hamilelikte kullanılıyor olsa da, gebelik dönemine özel tasarlanmadıkları için üzerinizde salaş bir görüntünün oluşmasına neden olacaktır. Bu görüntü nedeniyle zaten stresin yoğun yaşandığı gebelik sürecinde, ekstradan bir stres yaşamak sizi psikolojik olarak olumsuz etkileyecektir.

Bütün Elbise Sevmeyenler İçin Hamile Pantolonu 

Hamilelik döneminde bütün elbise sevmeyenler, hamilelere özel tasarlanmış hamile pantolon modellerini tercih edebilir. Tercihlerinizi yaparken pantolonun şıklığından ziyade, rahat ve kaliteli olmasına özen gösterilmelidir. Hamilelere özel tasarlanmış hamile pantolonları, gebelik sürecinde dahi şık bir görüntü elde etmenize imkan tanıyacaktır.

Hamile Taytları ile Toplu Görüntü

Gebelik döneminde vücutta meydana gelen farklılıkları toparlamak için, hamile taytları da tercih edilen hamile giyim çeşitleri arasında yer almaktadır. Normal taytlar yerine hamileler için özel tasarlanarak üretilen bu taytlar, normal taytların darlığı sebebiyle kan dolaşımını zorlayıcı nitelikten uzaktır. Kullanımı oldukça rahat olan hamile tayt modelleri, sıkı bir his vermesi nedeniyle psikolojik olarak da rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Salopet Severler için Hamile Salopet

Salopet tarzı kıyafet için özel olarak üretilen hamile salopet modelleri, yine bu süreçte anne adayının rahat hareket etmesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. 

Karnınızı Saklama Çabasında Olmayın

Hamilelik döneminde özellikle karın bölgesinde görülen değişiklikler, sürekli alışık olmadığınız bir durum olacağı için bundan olumsuz etkilenebilirsiniz. Ancak karın bölgenizi saklama çabasına girmeniz, sizi daha farklı sıkıntılara sokacaktır. Bu nedenle hamile giyim için özel tasarlanmış kıyafetler giyerek, karın bölgenizdeki değişikliğin tadını çıkarın. Bu kıyafetler hamileliğinizde, sizin daha alımlı gözükmenize neden olacak kadar şık kıyafetlerdir.

C:\Users\kaans\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Word\hamile-elbisesi-2019.png


Üst Üste Giyinirken Dikkatli Olun

Yüz bölgenizin bu süreçte şekillenmesine yardımcı olmak ve şık bir görüntü sergilemek için, açık ya da V yaka kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Hamile giyim konusunda dikkat etmeniz, üst üste kıyafetler giyerken dar paçalı hamile pantolonları giyerken üzerine uzun tunik gitmemenizdir. Bu sizi olduğunuzdan daha kısa gösterecektir.

Hamile Kotları Tercih Edilebilir

Hamile pantolon çeşitleri arasında yer alan hamile kotları, bu dönemde karın şişliğinizi daha az gösterecek kıyafetler arasındadır. Hamile kotları ayrıca, hamileler üzerinde oldukça şık durmaktadır. Her ne kadar kot pantolon olmasından dolayı rahat edilemeyeceği zannedilse de, pantolonun hamileler için özel tasarlanmış olması rahatlık sunmaktadır.

Psikolojik Etki Çok Önemli

Hamile giyim için alacağınız kıyafetlerin, her şeyden önce psikolojik olarak sağladığı etki şüphesiz ki en tartışılmaz faydasıdır. Çünkü bu kıyafetlerin hamilelere özel olarak tasarlanıp üretilmesi, kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlamaktadır.
Yine hamile iç çamaşırı seçimlerinin yapılması da, bu süreçte rahat hareket etmenizi ve “acaba kötü mü görünüyorum?” diyerek strese girmenizi önleyecektir. İç çamaşırının kaliteli olması, kıyafetlerinizle bütünleştiğinde psikolojik olarak da size rahatlık verecektir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder