7 Mayıs 2022

Diana'dan Kate'e Geçen Safir Yüzük ve Bilinmeyenler...

 

Tarihler 16 Kasım 2010'u gösterdiğinde Prens William ve kız arkadaşı Catherine Middleton'ın nişanlandığını duyuruldu. Kraliyet hayranları, her ayrıntıyı öğrenmek için televizyona koştu ve Kate Middleton'ın, Prens William'dan çok özel bir nişan yüzüğü aldığını öğrendi... Bu nişan yüzüğünün görünenden çok daha fazla anlamı ve önemi var.



The Crown izleyenler aslında bilir, Charles Diana'ya bu yüzükle evlilik teklif etmemiş, Lady Diana bu yüzüğü pek çok yüzük arasından kendi seçmiştir. Sebebini ise safirin rengini gözlerine, yüzüğün modelini ise annesinin yüzüğüne benzetmesi olarak açıklamış. Garrard tarafından tasarlanan 18 ayar beyaz altından yapılmış 14 tektaş pırlantayla çevrelenmiş ve 12 karatlık Seylan safirinden oluşan yüzük, 28 bin sterline alınmış. Yüzüğün şimdiki değeri ise 300 bin sterlin civarında...


Kate yüzüğü aldığında, parmağı için biraz büyükmüş. Parmağı üzerinde kaymaya ve dönmeye devam edince ölçüsü küçültülmüş. Bunu, yüzük bandının içine küçük platin boncuklar yerleştirerek yapmışlar.

Diana vefat ettiğinde Harry ve William'ın hatıra seçmelerine izin verildi. Harry annesinin nişan yüzüğünü, William ise Cartier saatini seçti. Ancak William, Kate'e evlenme teklif etmeye karar verdiğinde Harry fikrini değiştirip yüzüğü William'a verdi. Bunu yaparken de Kate'i kız kardeşi olarak gördüğünü ve yüzüğü onun taşımasını istediğini söylemiş. Hatta bir cümlesi de "Yüzük bir gün İngiltere’nin tahtına oturacak" olmuş... Ah üzümlü kek Harry... 😢

Cambridge Düşesi daha sonra nişan yüzüğüne uyan kolye ve küpeler takarken görüldü. Bunların doğum hediyesi olarak verildiği söyleniyor.

Astrolojik olarak safir taşı Satürn'ün simgesi... Satürn dayanıklılık ve uzun ömürlülükle ilişkili bir gezegen olduğu için böylesi bir evlilik yüzüğünün safirden yapılması da manidar olmuş. Ancak Diana'ya bu yüzüğün iyi gelmediğini düşünüyorum. Malumunuz, zaten evliliği ve yaşadıkları ortada... Safir yüzük Oğlak burcu olan Kate'e daha iyi gelmiş gibi görünüyor. Ne dersiniz?


Fotoğraflar: Pinterest

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder