16 Aralık 2011

2011'in en pahalı giyim eşyaları

Haddinden fazla parası olan insanlar dudak uçurtan fiyatlara inanılmaz şeyler satın alabiliyorlar. Her yıl bazı ürünlerin bu süper zenginler tarafından çok pahalı fiyatlara satın alındığını duyarız fakat 2011 yılının bu açıdan biraz daha bereketli olduğunu düşünüyorum.  2011 yılında açık artırmalarda  astronomik fiyatlara satılan özel eşyalar ve fiyatları dudak uçuklatan lüks ürünler nelermiş bir göz atalım:


Marilyn Monroe'nin meşhur ikonik elbisesi: 4.6 Milyon $

Marilyn Monroe'nin 1955 yapımı The Seven Year Itch adlı filmde giydiği ikonik beyaz elbisesi 2011 yılının haziran ayından yapılan bir müzayedede 4.6 milyon dolara alıcı buldu.

  
Victoria's Secret Fantasy Bra: 2.5 milyon $

Miranda Kerr'in Victoria's Secret Fashion Show'da giydiği "Fantazi Sütyen" elmaslarla süslü ve fiyatı tam 2.5 milyon dolar. Yine de bu tarihteki en pahalı sütyen değil. 2005 yılında Gisele Bundchen, yine Victoria’s Secret tarafından üretilen 12.5 milyon dolarlık bir sütyen giymişti.


DKNY parfüm şişesi: 1 Milyon $

Mücevher tasarımcısı Martin Katz'ın DKNY için tasarladığı sınırlı sayıda üretilen parfüm şişesi altından yapılmış. Üzerindeki süslemeler ise elmas ve safir'den oluşuyor.


 Hermes Birkin: 203,150 $

Bu görmüş olduğunuz Hermes Birkin çanta Teksas'da 203.150 dolara alıcı bulmuş.

The Row Backpack: 39.000 $

Mary-Kate ve Ashley Olsen kardeşlerin markası The Row'a ait bu çanta 39 bin dolar etiketiyle alıcı bulmuş.


Prenses Soraya'nın ayakkabısı: 26,235 $

İran Prensesi Soraya'nın ayakkabısı açık artırma ile 26,235 dolara satıldı. 
Ayakkabıyı alan ise bu ayakkabıyı Prenses için tasarlayan Roger Vivier modaevi oldu.


Mr. Kennedy ayakkabı bağcığı: 19.000 $

Mr. Kennedy markasına ait spor ayakkabının bağcığı görüntü olarak diğer bağcıklardan farklı değilse de materyal olarak aslında çok farklı. Tamamen altından üretilmiş bağcıklar 19.000 dolardan satılıyor.


Chipkos Parmak arası terlik: 18.000 $

Dünyanın en pahalı terliği olarak dikkat çeken Chipkos parmak arası  terliklerin özelliği tamamen el boyaması olması. Ha tabi fiyatı da 18.000 dolar. Ancak bu terliğin satışından elde edilen gelirler Yağmur Ormanları'nın korunması için kullanılacakmış.


Altın kumaştan papyon: 8.000 $

İsviçreli bilim insanlarının son numarası altından dokunabilir, yıkanabilir  kumaş elde etmek oldu. Bu papyonda 8 gram saf altın bulunuyormuş.


4 yorum:

  1. Aaa..tüh bak. Marilyn Monroe'nun elbisesini ben alacaktım. Kaçırmışım :) hepsi iyi hoş da Mr. Kennedy'nin ayakkabı bağcığı çok enteresan geldi bana :)

    YanıtlaSil
  2. @HobiCoffee Tüh :D
    Hangi akla hizmet yapılmış bilinmez ama 5 dolara alacağımız altın rengi sprey boya ile bağcıkları boyayıp 18.995 $ kâr edebiliriz! :D

    YanıtlaSil
  3. O elbise tabii 4.6 milyon olur ikonik elbise bu:) Nelere ne paralar gidiyor:) Aslında alanlar yatırım için alıyor tabii, ileride 5 milyona satmak için, 400 bin dolar kar etmek de fena değil yani:D

    YanıtlaSil
  4. @Modagrafya Aynen öyle, aslında alanlar için bu müzayedeler filan bir "iş". Büyük yatırım ama ileride kazanacağı değer göz önünde bulundurulursa akıllı yatırım (:

    YanıtlaSil