10 Haziran 2014

Kadınlar için 2014-2015 Sonbahar/Kış Trendleri


2014-2015 Sonbahar/Kış trendleri, soğuk havada içimizi ısıtacak bir çok tema ve trendden oluşuyor. Bir kaç sezondur popüler olarak adlandırdığımız temaların, kış sezonunda yükselişine devam ettiğini görüyoruz. Bu temaların başında spor şıklık başı çekiyor. Spor giyim temasının profesyonel spor dallarından ilham aldığı bir sezon bizleri bekliyor olacak. Görünen o ki, motor sporları, kayak ve atletizm en fazla esinlenilecek spor dallarının arasında... Retro moda akımları da sürüyor. 50'ler, 60'lar ve 70 yılların etkisini hissetmeye devam edeceğiz.

2014-2015 Sonbahar/Kış sezonunda Rock şıklığı Punk ile beraber popülerliğine devam ediyor. 90'ların Grunge akımının, 70'li yılların Punk unsurlarıyla kaynaştığı bir sezon var önümüzde... Bohem stili ise yükselmeye devam ediyor. Maskulen ya da androjen olarak tanımladığımız erkeksi giyim tarzları da kadın giyimini etkilemeye devam edecek. 2014-2015 Sonbahar/Kış defilelerinden görsellerle karşınızda 2014-2015 Sonbahar/Kış trendleri!



60'lar ve 70'ler / Sixties & Seventies

Ünlü model Twiggy'nin tarzı, 2014-2015 Sonbahar/Kış modasına ilham veriyor: Mini etek ve elbiseler, uzun çizmeler, Shift elbiseler, grafik desenler, büyük yakalar...



Altın Metalik / Gold Metallics

2014-2015 sonbahar/kış sezonu podyumlarının en dikkat çeken trendlerinden biri hiç şüphesiz altın metalikti. Altın renginin aklınıza gelebilecek bütün giyim parçalarından kullanıldığını söylemek gerek. Altın rengi, "altın çağ" yaşıyor desem abartmış olmam.


Baştan ayağa yün / All over knits

2014 kışının dikkat çeken trendlerinden biri de baştan ayağa yün parçalarla elde edilen görünümlerdi. Anlaşılan bu kış sıcacık geçecek. Yün takımların genellikle nötr tonlarda olması dikkat çekiyor.


Kürk / Fur

Sahte kürk trendi geçtiğimi kış olduğu gibi bu kış da popülerliğini sürdürüyor. Fakat, 2014-2015 sonbahar/kış sezonundaki kürkler biraz daha göz alıcı, oldukça renkli ve ekzantirik şekillerde karşımıza çıkıyorlar.


Oversized Manto / Oversized Coat

En az bir beden büyükmüş gibi görünen mantolar, geçen kış olduğu gibi bu sezonda popüler... Koza mantolar da sezonun trendleri arasında yerini alıyor. Mantolarda siyah ve nötr renkler göze çarpıyor.


Tüy / Feathers

Yeni sezonda kuşlardan ilham alan tasarımların sayısı oldukça fazla. En çok da kuş tüylerini andıran süslemelerin ve ötrişlerin kıyafetlerde dikkat çektiğini görüyoruz.


Spor Şık / Sport Chic

Sezonun en belirgin temalarından biri olan spor şıklık, yeni sezonda bir adım daha öne çıkıyor.


Androjen / Androgynous

Kadınsılığın ve erkeksiliğin bir arada bulunduğu androjen tavır 2014-2015 kış sezonunun önemli eğilimleri arasında yer alıyor. Özellikle takım elbiseler, boyfriend ceketler ve bol pantolonlar dikkat çekiyor.


Askeri / Military

Yeni sezonda askeri temanın yeniden revaçta olduğunu söylemek lazım. Apoletler, askeri kesim ceket ve pantolonlar, kamuflaj ve tabi ki askeri yeşilin bütün tonları bu kışın önemli trendleri arasında yer alıyor.


Kayak Şıklığı / Aspen Chic

Desenli kazaklar, deri etekler, bere, kalın botlar gibi parçaların ve kayak kıyafetlerinin bir arada yorumladığı bu temada, şehirde kayak  şıklığı yaşamaya hazır olun.


Yün astar / Shearling

2014-2015 sonbahar/kış sezonunun "must have" mertebesindeki trendlerden biri de yün astarlar... Bu kış, manto ve ceketleri süsleyen yün astarların en fazla görüleceği kış sezonlarından biri olacak.


Optik monokrom / Optical monochrome

Monokrom desenler, yeni sezonda şekil değiştirerek illüzyon yaratan desenlerle karşımıza çıkıyor.


Pelerin / Capes

Pelerin modası bu sezon masallardan ilham alıyor. Prenses gibi görünmemize sebep olacak pelerinler çok trend...


Leopar / Leopard

Büyük kedilerin desenleri bu sezon da bizleri bırakmıyor. Leopar desen her yerde, her renkte karşımıza çıkmaya ve bol bol giyilmeye devam edecek.


Kadife / Velvet

Kışın vazgeçilmezi kadife yeniden bir trend olarak karşımızda. Özellikle siyah kadifenin çok popüler olduğunu belirtmeliyim.



Panço / Blanket / Poncho

Battaniyeyi andıran görüntüleriyle şık pançolar kışın bir diğer önemli detayı...


Anorak / Duvet Coat

Bu kış üşümemize imkan yok. Panço, pelerin ve kürkten sonra büyük beden puf anoraklar soğuk geçirmeyen yapılarıyla bizleri sıcacık tutacak.


Transparan / Sheer

2014 sonbahar/kış sezonu transparan detayların çok fazla kullanılacağı bir sezon olacak. Transparan kol ve etek detayları popüler olacak.


Deri / Leather

Deri parçaların 2014 kışında da popüler olduğunu söylemek gerekiyor. Deri biker ceketlerin gözde olacağı yeni sezonda en çok deri elbise ve etekler göze çarpıyor. Renkli, özellikle nötr tonlarda deri parçaların tercih edildiğini göreceğiz.


Denim on Denim / Double Denim

Grunge, Punk ve Rock akımları 2014 kışını etkilemeye devam ediyor. Haliyle kot üzerine kot giyme trendi de aynı şekilde devam ediyor.


Ekose / Tartan / Plaids

Ekose ve kareli desenlerin hakimiyeti 2014 kışında da sürecek. Ekosenin etek ve pantolonlarda sık kullanışması dikkat çekiyor.


Dantel / Lace

2014 kışında romantizm rüzgarları esmeye devam edecek. Feminen ve romantik dantel sık sık karşımıza çıkacak.


2 yorum:

  1. Kadife ve dantelin buluştuğu siyah elbiseye bayıldım. Yine çok ilham verici, trendleri en önce takip etmeme yarayan bir post olmuş canım ellerine sağlık. Dantel ve transparan detay, monokrom parçaları bu sene dolaba istifledik bari heba olmayacaklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @kozmetik karne Aynen öyle şekerim, dantel, şifon, monokrom cepte... Post'u beğenmene çok sevindim, çok teşekkür ederim. Sevgiler...

      Sil