15 Nisan 2015

Trend: Büyükanne saçı (Gri saç rengi)


Post'un başlığını okuyunca şaka yaptığımı zannedebilirsiniz lakin ciddi ciddi kendine yer bulan bir saç trendinden bahsediyorum. Evet, bazılarımız tek tük çıkan beyaz saçlara tahammül bile edemiyorken gümüş renkli saçların büyük bir trend olduğunu kabul etmek zor olabilir. Ancak instagram'da #GrannyHair hashtag'i ile paylaşılan fotoğraflar, özellikle yaşı genç olan kadınların saçlarını gri renge boyattığını gösteriyor. Bildiğiniz üzere uzunca bir süredir renkli saçlar gündemde; saç tebeşirleri, maskaraları ya da sprey boyalarla pembe, mavi ve yeşil gibi renklere boyanan saçlar revaçta... Renkli saçların da bu trendin etkisiyle gri tonlarıyla yeniden yorumlandığını söylemek mümkün.


Özellikle platin sarı ve eflatun tonlarındaki saçlar Granny Hair trendine göre yeniden yorumlanıyor. Bu saç rengini deneyen kadınların en büyük ortak özelliği gözlerini ve dudaklarını ortaya çıkarttıkları makyajları...  Eyeliner çekilmiş, uzun kirpikli belirgin gözler ya da koyu renklerle ön plana çıkarılmış dudaklar büyük anne saçını uygulayan modaseverlerin favorisi... Hülasa, gri saçlar için 'yeni sarı saç' diyebiliriz! Peki 2015 ilkbahar/yaz sezonunun bu iddialı saç trendi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Aranızda deneyenler var mı?




3 yorum:

  1. Sahip olduğum ten rengiyle saçım tamamen beyazlayınca ne yapacağım diye düşünen ben bu modaya asla dahil olamayacağım ne yazık ki :))

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş ya ama makyajsiz yüze yakismaz sanki :s

    YanıtlaSil
  3. Sondan beşinci fisto gömlekli kadının yüzüne sahip olsam ben de renk kartelasından herşeyi seçerdim�� Ilginç bir trend fakat kesinlikle makyaj ister!!

    YanıtlaSil