10 Kasım 2015

Puf kabanlar nasıl giyilir?


Puf kabanlar ve puf montlar kışın çoğumuzun tercih ettiği parçalardan... Pratik olmaları, sıcak tutmaları, rüzgar ve yağmur geçirmemeleri puf kabanları tercih etmemize sebep oluyor. Fakat, eminim ki çoğunuz puf kabanları giydiğinizde şıklığınızdan ödün veriyormuşuz gibi hissediyorsunuz. Sokak modasında ise durum tam tersine! Zira, puf kabanların gayet şık bir şekilde kombinlendiğini ve giyenlerin de tarz sahibi gözüktüğünü söylemek gerek. İşin sırrı; doğru puf mont seçmek ve puf kabanlarla ne giydiğimize birazcık dikkat etmek...


Puf kaban seçerken, öncelikle boyuna dikkat etmek gerekiyor. Hemen "giy çık" kıyafetler için kısa puf montlar kullanışlı olsa da, en kullanışlı puf kabanların orta uzunlukta olduğunu söylemek gerek... Hantal bir görüntü istemiyorsanız, dizin aşağılarında biten modellerden uzak durmanız akıllıca olur. Bir puf kabanın şık gözükmesinde en önemli faktör, belden oturtmalı olmasıdır. Belden oturtmalı puf kabanlarla hem daha şık hem de modern bir görüntü yakalamanız kolay olur. Bu tarz kabanların kemer kullanılan modellerine de hayır demeyin.


Gelelim puf kabanlarla yapılabilecek kombinlere... Puf kabanlar hacimli olduklarından, orantıyı sağlamak için kombinlerinizde dar kalıplı parçaları tercih etmenizde fayda var. Skinny jean ve deri tayt gibi parçalarla puf kabanların çok yakıştığını belirtmek gerek... Bunların dışında dar kesimli pantolonlarla da bu kabanları rahatlıkla giyebilirsiniz.


Puf kabanlarınızla etek de giyebilirsiniz. Bunun için dar kesimli etekleri tercih edebilirsiniz. Eteğinizin kesimi dar olduğundan şık ve orantılı bir görüntü yakalamak mümkün olur. Görüntünüzü opak çorap, bot ya da çizmelerle tamamlayabilirsiniz. Topuklu ayakkabı ve bot seçerek, puf kabanın spor havasını da kırmış olursunuz.


Puf kabanlarınızla rahatlıkla giyebileceğiniz parçalardan biri de mini elbiseler... Tıpkı eteklerde olduğu gibi orantı sağlanacağından yine şık bir kombinasyona imza atabilirsiniz.


 Puf kabanlara şıklık katmak için şapka, bere, eldiven ve kaşkol gibi aksesuarları  da kullanabilirsiniz.


Fotoğraflar: Pinterest

FACEBOOK  /  TWITTER  /  INSTAGRAM

1 yorum: