10 Mayıs 2017

Trend: İki farklı ayakkabı giymek

Fotoğraf: JPMV

Ayakkabınızın teki diğerinden farklıysa, muhtemelen ya apar topar evden fırladığınız yada ziyadesiyle dert sahibi olduğunuz düşünülebilir. Ancak 2017 Oscar törenlerinde boy gösteriyorsanız o zaman başka... Naomie Harris'in kırmızı halıda giydiği bant ve bilek detayları farklı Calvin Klein sandaletler bu mühim trendin altını çizen işaretlerden sadece biriydi. Zira Céline, Moshino ve Miu Miu gibi dev markalar podyumlarda bu trende hatırı sayılır bir yer vermiş, bu harekete karşılık sokak modasının da eli armut toplamamıştı.


 

Farklı ayakkabı giyme modasının önemli olacağını düşünüyorum çünkü, gerek 2017 bahar defilelerinde gerekse 2018 kışı podyumlarında kendine sağlam bir yer buldu. Ünlü editörlerin ve stil sahibi şahısların da sokaklarda teki farklı ayakkabılar ile dolaşması sanırım herkese cesaret verdi. Esasında farklı ayakkabı giyme modasının 2011 yılında güzide oyuncu Helene Bonham-Carter'ın Golden Globe kıyafetinde görüldüğü ardından Miu Miu'nun meşhur balerin babetleriyle ilk kıvılcımlarını gösterdiği de söylenebilir. 

Sene 2011: Helene Bonham-Carter


Bu akıma kapılmak için farklı detayları kullanmak kolay bir yöntem olacaktır. Tıpkı Miu Miu babetlerin bağcıklarındaki farklılık gibi, tokası, topuğu, taşı tuşu farklı modeller rahatlıkla kullanılabilir. Yürek yemiş ileri seviye moda ikonları içinse diyecek sözüm yok. Aynı modelin farklı iki rengini/desenini satın alıp karıştırarak giyebilirler.

Naomie Harris

 Amal Clooney







2 yorum:

  1. detayda olabilir mesela naomi harris'in ayakkabılarına bayıldım ama iki farklı renk komple değişik ayakkabı zaten benim gözüme de hoş gelmiyor..

    YanıtlaSil
  2. Ay bu moda akımını hiç sevmedim buralara gelmesin pls :P

    YanıtlaSil